ارتفاع سوله استاندارد
در این مقاله می خواهیم شما را با ابعاد سوله به ویژه ارتفاع سوله استاندارد آشنا کنیم و در مورد موضوعاتی مثل ارتفاع سوله استاندارد ، دفترچه محاسبات ، بار وارد بر سوله و … به بحث و بررسی بپردازیم. طراحی مهم ترین گام در ساخت سوله است. شما به عنوان سفارش دهنده باید با شرکت و گروه سازنده ای همکاری کنید که بتواند یک طراحی اصولی و استاندارد را برای شما فراهم آورد. در مقالات قبلی به سقف سوله ، لقب { قلب تپنده سوله} را دادیم ، زیرا نوع متریال ، شیب و نحوه ساخت آن بسیار مهم و تعیین کننده است. یکی از مهم ترین موضوعات و متغیر ها در مورد سقف سوله ، ارتفاع آن است و این ارتفاع می بایست استاندارد باشد. اگر شما نیز علاقه مندید تا درباره این موضوعات اطلاعاتی کسب کنید ، تا پایان با ما همراه باشید.
بررسی ارتفاع سوله
بررسی طول ، عرض دهانه و ارتفاع سوله استاندارد از اهمیت زیادی برخوردار است. بدیهی است که هر چقدر اندازه این ابعاد بیشتر باشد ، آهن مورد نیاز افزایش می یابد و بالطبع هزینه ای بیشتری را برای ساخت این سوله ها باید صرف کنیم.
ارتفاع سوله استاندارد
مهم ترین عامل در تعیین ارتفاع سوله ، نوع کاربری آن است. معمولا با توجه به نوع کاربری و نیاز شغلی ، ارتفاع سوله را تعیین می کنند. دیگر عامل موثر در تعیین ارتفاع سوله ، ابعاد برش ورقه ها هستند. قطعا اگر بخواهید از سوله به عنوان سوله صنعتی استفاده کنید باید از ارتفاع بیشتری برخوردار باشد. زیرا در برخی از مواقع نیاز به نصب جرثقیل سقفی وجود دارد. اگر یک سوله را به شکل دقیق و با المان های استاندارد شده مثل ابعاد و مصالح با کیفیت و استاندارد و … بسازید. مشخصه ها و ویژگی های مهمی در این سازه ایجاد می شود ، از جمله:
- استحکام و مقاومت کافی
- هزینه صرف شده مناسب و به صرفه
- ظرافت و زیبایی ظاهری
- تحویل به موقع
- وزن متناسب سازه
نکته مهمی که در خصوص ارتفاع سوله استاندارد وجود دارد این است که ارتفاع با توجه به عرض و شیب سوله تعیین می شود. به همین دلیل به بررسی سایر جوانب نیز پرداختیم. به طور مثال اگر ارتفاع یک ستون از سوله به 6 متر برسد و عرض آن 20 متر باشد و شیبی که برای سقف در نظر گرفته می شود 20% باشد ارتفاع سوله باید 8 متر باشد. در صورتی که عرض و شیب سقف سوله تغییر یابد به همان مقدار شاهد تغییر در ارتفاع سقف سوله نیز خواهیم بود.
سقف سوله ها به طور استاندارد 8 متر است اما حداقل آن 4 متر و حداکثر 20 متر است که در شرایط بسیار خاص مشاهده می شود. معمولا این میزان از ارتفاع مرسوم نیست.
طول سوله استاندارد
طول استاندارد یک سوله چیزی در حدود 90 متر است که ستون ها و تیر های سوله باید هر 6 تا 9 متر در این طول قرار گیرند. طول سوله می تواند در موضوعاتی مثل تاثیراتی دمایی و …. اثر گذار باشد.
عرض سوله استاندارد
برای داشتن یک سوله استاندارد باید همه ابعاد متناسب و استاندارد باشند ، عرض دهانه سوله استاندارد چیزی در حدود 20 تا 35 متر است. همانطور که اشاره کردیم ، هر چه عرض دهانه سوله بیشتر باشد، میزان آهن مصرفی در آن بیشتر می شود و و شما می بایست هزینه بیشتری را صرف کنید.
شیب سوله استاندارد
شیب سوله ها چیزی میان 10 تا 30 درصد است و رابطه معکوسی با عرض دهانه سوله دارد. به طور مثال ، اگر عرض دهانه کم باشد ، شیب باید بیشتر شود و اگر عرض دهانه زیاد باشد ، شیب باید کم شود. در حالت کلی ، در طراحی ابعاد و المان ها ، می کوشیم تا شیب سقف سوله ماکسیمم میزان ممکن را داشته باشد زیرا توان تحمل بار برف و باران و … بیشتری خواهد داشت.
تعبیه همه اجزا
برای ساخت یک سوله باید سوله استاندارد می بایست از یک اسکلت فلزی با اجزای زیر بهره ببریم:
فریم های ستون سقف ، بیس پلیت ، وال پست ، استرات ، با بند کشی کامل ستون و سقف و تیر ریزی سقف سازه. با توجه به دفترچه استاندارد و اصولی ، یک سوله استاندارد باید شامل تمامی اجزای فوق باشد.
لازم به ذکر است با خرید سوله دست دوم، میتوان در هزینه و زمان طراحی صرفه جویی کرد.
دفترچه محاسبات چیست؟
سازنده سوله می بایست ، دفترچه ای حاوی متریال ، شیوه ساخت ، ابعاد و… تهیه کند و توضیحاتی را به سازمان های مربوطه در این دفترچه ارائه دهد ، این دفترچه ، دفترچه محاسبات نام دارد. اما تنها دارا بودن این دفترچه برای استاندارد بودن سوله ساخته شده کافی نیست و شما{ شرکت سازنده} در ساخت و طراحی سوله باید مواردی مثل استفاده از متریال استاندارد ، طول ، عرض و ارتفاع استاندارد سوله و …. رعایت کرده باشید.
در طراحی سوله دست دوم قبلا این مراحل گذرانده شده و در طراحی آن تمامی این موارد رعایت شده است.
بار وارده به سوله چیست؟
همانطور که در قسمت مربوط به شیب استاندارد سوله اشاره کردیم ، موضوعات آب و هوایی مثل باد ، باران ، برف و… ممکن است فشار و باری را به سقف سوله وارد کند و سازنده سوله می بایست با توجه به شرایط و سابقه آب و هوایی منطقه ، استاندارد این بار تعیین کند و نسبت به این پیش بینی ، استحکام و مقاومت لازم را در قسمت های مختلف سوله ایجاد کند.
جمع بندی
با مطالعۀ مطلب بالا دریافتیم که برای رعایت عرض ، طول و ارتفاع سوله استاندارد می بایست از یک تیم طراحی قوی بهره ببریم. زیرا آنها می توانند با ایجاد یک تناسب ، این ابعاد را به صورت متناسب به دست آورند و یک سوله استاندارد را برای شما طراحی کنند. این طراحی می تواند توسط یک گروه حرفه ای ساخته و در محل مورد نظر نصب گردد.
پیشنهاد نگارنده به شما این است که با سپردن پروژه و کار خود به یک شرکت متخصص مثل ایران سوله دغدغه استاندارد بودن یا نبودن آن را از بین ببرید و از داشتن یک سوله استاندارد لذت ببرید و با استفاده از آن ، تولیدی و یا کسب و کار خود را به سمت موفقیت هدایت کنید و یا با استفاده از سوله ارزان از مرحله طراحی رهایی یابید. شما می توانید از طریق شماره های موجود بر روی وبسایت ایران سوله ، با این شرکت تماس حاصل فرمایید و از خدماتی که گروه های طراحی ، اجرا و نصب آنها ارائه می دهند ، بهره ببرید.