تفاوت سوله ubm و تیر ورقی

تفاوت سوله ubm و تیر ورقی

مهم ترین تفاوت سوله ubm و تیر ورقی چیست ؟ این سوالی است که قصد داریم در این مطلب به آن پاسخ دهیم. به طور کلی سوله ها به دو دسته سبک و سنگین تقسیم بندی می شوند. سوله ubm به عنوان سوله های سبک و سوله تیر ورقی به عنوان سوله سنگین معرفی می شود. زیرا متریال اصلی آن فولاد می باشد. پس مهم ترین تفاوت سوله ubm و تیر ورقی در متریال به کار رفته در آن هاست.

تفاوت سوله ubm و تیر ورقی در چیست ؟

شناخت تفاوت سوله ubm و تیر ورقی باعث می شود که انتخاب بهتری داشته باشید. سوله ubm که به عنوان سوله سبک شناخته می شود فاقد اسکلت و ستون وسطی است. اما در مقابل شاهد سوله های سنگین به نام تیر ورقی هستیم که فولاد به عنوان مهم ترین متریال در ساخت آن به شمار می رود. فولاد از وزن زیادی برخوردار است و باعث افزایش وزن قابل توجه سوله خواهد شد. در ادامه به بررسی بیشتر تفاوت سوله ubm و تیر ورقی خواهیم پرداخت.

وزن

وزن بالای سوله های تیر ورقی باعث شد که استفاده از آن در سال های اخیر با افت چشمگیری مواجه شود. زیرا از فولاد در تولید آن استفاده می شود. اما در ساخت سوله سبک که به نام سوله ubm شناخته می شود از هیچ فلزی استفاده نشده است و فاقد اسکلت و ستونی میانی است. این امر سبب شده که استفاده از سوله های سبک به مراتب رایج تر از سوله های سنگین باشد. همچنین قیمت آن ها نیز ارزان تر است. اگر به سقف سوله های ubm دقت کنید به خوبی متوجه خواهید شد که سقف آن ها قوسی شکل است که زیبایی و جلوه خاصی نسبت به سوله های تیر ورقی دارد.

یک تصور اشتباه در خصوص میزان مقاومت سوله ubm وجود دارد و آن هم این است که به دلیل عدم استفاده از فولاد ، مقاومت این سوله ها کم است. در صورتی که این موضوع صحت ندارد و سوله های سبک در برابر عواملی مانند زلزله ، طوفان های شدید ، بارش برف و … استحکام بسیار زیادی دارند.

قیمت

از دیگر نکاتی که در خصوص تفاوت سوله ubm و تیر ورقی وجود دارد مبحث قیمت و هزینه است. سوله سنگین یا تیر ورقی از قیمت بالاتری برخوردار است. زیرا فولاد یکی از فلزات گران قیمت محسوب می شود که نیاز به جوشکاری نیز دارد. انجام جوشکاری باعث تحمیل هزینه ای اضافه به مشتریان خواهد شد. اما در ساخت سوله ubm نه تنها از فولاد استفاده نمی شود بلکه نیاز به جوشکاری نیز وجود نخواهد داشت. قیمت مناسب یکی دیگر از عوامل استقبال از سوله سبک است. سوله ubm به عنوان سوله ارزان نیز شناخته می شود. همچنین اگر می خواهید هزینه کمتری بابت آن پرداخت کنید می توانید به سراغ خرید سوله دست دوم بروید.

امکان نصب جرثقیل

در سوله سنگین امکان نصب چرثقیل وجود دارد زیرا اسکلت آن از نوع فولادی است. جرثقیل وزن زیادی دارد و اسکلت سوله سنگین قادر به تحمل آن است. اما این مزیت در خصوص سوله سبک یا سوله های ubm وجود ندارد. علی رغم مقاومت و استحکام بی نظیر سوله های سبک بهتر است که از نصب جرثقیل های سقفی در آن خودداری شود.

امکان نصب جرثقیلکاربری

اگر بخواهیم به طور تخصصی به تفاوت سوله ubm و تیر ورقی بپردازیم باید بگوییم که برای ساخت سوله ubm از موادی به نام فوم عایق پلی یورتان استفاده می شود. استفاده از این متریال سبب می شود که کاربری این نوع از سوله ها محدود شود. در سطح این فوم ها منافذ زیادی وجود دارد که باعث تجمع انواع میکروب ، قارچ و باکتری می شود و به هیچ عنوان نمی توان آن را تمیز و ضد عفونی کرد. به همین دلیل استفاده از سوله ubm برای مکان هایی از جمله دامداری ، مرغداری ، صنایع غذایی و … مناسب نیست. زیرا بوی بسیار نامطبوعی در فضا به وجود می آید که قابل پاکسازی نیست. اما این موضوع درباره سوله سنگین صدق نمی کند و شما می توانید انواع مشاغل را در این نوع از سوله ها راه اندازی کنید و نگران تجمع باکتری ها در منافذ موجود نباشید.

ساخت طبقه

یکی دیگر از مواردی که درباره تفاوت سوله سبک و سنگین وجود دارد این است که می توان سوله های تیر ورقی یا سنگین را در دو طبقه ساخت. زیرا استحکام فولاد در مقایسه با فلزات دیگر بیشتر است . اما امکان ساخت سوله های ubm به شکل دو طبقه وجود ندارد و متریال بکار رفته در این سازه ها در برابر عوامل مکانیکی ضعیف هستند.

زیبایی

قطعا سوله های ubm  نسبت به سوله های ضمخت تیر ورقی از زیبایی بیشتری برخوردار هستند. به همین دلیل توصیه می کنیم اگر قصد راه اندازی مکان هایی مانند نمایشگاه های موقت ، سالن همایش و … را دارید از سوله های سبک استفاده کنید تا باعث جذب مخاطبین شوید.

سرعت در ساخت

ساخت سوله های سبک زمان کمتری نسبت به سوله های سنگین نیاز دارد زیرا مراحل تولید آن سریع تر انجام می شود. اگر برای تهیه سوله عجله دارید و می خواهید یک سوله صنعتی یا سوله دست دوم را در مدت زمان کوتاهی تهیه کنید می توانید به سراغ سوله های ubm  بروید.

سرعت در ساختنوع سقف

جالب است بدانید که قوسی بودن سوله های سبک باعث می شود که در هنگام بارش شدید برف ، شاهد عدم جمع شدن برف بر روی سقف سوله خواهید بود. زیرا برف قابلیت ایستادن بر روی این نوع از سطوح را ندارد. اما این ویژگی در خصوص سوله های سنگین یا تیر ورقی وجود ندارد. سقف آن ها به صورت مسطح است که باعث می شود در زمستان و هنگام بارش برف شاهد تجمع آن بر روی سقف سوله باشیم.

محدودیت در دهانه

برای ساخت سوله های تیر ورقی شاهد محدودیت در ابعاد دهانه هستیم .اما این موضوع در خصوص سوله های ubm وجود ندارد و شما می توانید هر متراژی که می خواهید سرای ساخت این نوع از سوله ها سفارش دهید. در مطالب گذشته در خصوص ” مزایا و معایب سوله سبک ” صحبت کردیم. برای آشنایی بیشتر با این نوع از سوله ها به مطلب مربوطه مراجعه کنید.

امکان ارسال نظر وجود ندارد!