محاسبه وزن سوله

آیا میدانید محاسبه وزن سوله چگوه صورت می گیرد؟ این کار چگونه انجام می شود؟ محاسبه وزن چه کاربردی دارد؟ از چه طریقی می توان وزن سوله را به دست آورد؟ سوله ها کاربردهای متفاوتی دارند که این تفاوت در تعیین استانداردها موثر است. مثلا ابعاد سوله و کاربرد سوله برای موارد مختلف با یکدیگر تفاوت دارند. سوله ها معمولا برای ساخت سالن های بزرگ ورزشی، صنعتی، انبارها، سالن های تولیدی دام و طیور و… مورد استفاده قرار می گیرند که یکی از پرکاربرد ترین آنها سوله صنعتی است.

مثلا باید بدانیم میزان حداکثر بارش برف در محلی که سوله نصب می شود چقدر است. میزان سرعت وزش باد در آن منطقه، دهانه سالن و… سوله از پرکاربرد ترین سازه های ساختمانی است و ابعاد مختلفی دارند. شکل ظاهری آن ها نیز متفاوت است. گاهی تنها به صورت فلزی ساده است اما گاهی این سوله ها در قسمت بالایی آن دارای نورگیر هستند و برخی نیز در اطراف خود سایبان دارند. ما در این مقاله قصد داریم به نحوه محاسبه وزن سوله بپردازم.

محاسبه وزن سوله

شاید برای بسیاری از شما اتفاق بی افتد که قصد داشته باشید محاسبه وزن سوله را انجام دهید چرا که یکی اقدامات مهم پیش از خرید سوله دست دوم و یا نو ، توجه به وزن آن است . حال باید بدانیم برای محاسبه از چه روشی استفاده کنیم. منظور از وزن سوله یعنی مقدار وزن فولادی که در ساخت آن سوله به کار رفته است که برای این کار باید سه مؤلفه یعنی اندازه دهانه سوله، طول سالن و ارتفاع ستون را مدنظر داشته باشید. حال که این سه مورد را دارا هستید می توانید به محاسبه وزن سوله بپردازید.

گام اول

در گام نخست باید مفروضات فرمول محاسبه وزن را بدانیم. برخی از این مفروضات عبارتند از:

سقف دو طرفه شیب دار سوله که به طور معمول شیب آن 20 درجه سانتی گراد است.

محل ساخت سوله و در نظر گرفتن مخاطرات طبیعی مانند زلزله، باد و مقدار ریزش برف و باران که مسئله بسیار مهمی می باشد.

از ستون های میانی در داخل دهانه صرف نظر می شود.

از طبقه و نیم طبقه در طراحی و محاسبه صرف نظر می شود.

گام دوم

گام دوم در محاسبه وزن ، محاسبه حجم فضای داخل سوله است. برای این کار مساحت وجه ابتدایی سوله در طول سوله ضرب می شود. منظور از وجه ابتدایی همان سطح دهانه سوله است.

گام سوم

گام سوم در محاسبه وزن سوله، به دست آوردن وزن مقدار فولادی است که برای ساخت سوله در یک متر مکعب به کار رفته است. دهانه و ارتفاع سوله در مقدار فولاد به کار رفته در ساخت سوله تاثیر دارند، پس برای محاسبه مقدار فولاد به کار رفته به این دو مورد نیاز داریم.

گام چهارم

گام چهارم و در واقع گام نهایی برای محاسبه وزن سوله این است که مقدار کل فولاد مصرف شده در ساخت سوله را به دست بیاورید. برای این کار وزنی را که در مرحله سوم به دست آورده ایم، در حجم فضای داخل سوله ضرب می کنیم. توجه داشته باشید که در نظر گرفتن هر یک از این نکات الزامی است و به نوعی شما را جهت ساخت سوله استاندارد و باکیفیت کمک می کند.

محاسبه وزن سولهمنابع مهم استانداردها و قوانین محاسبه وزن

بی شک محاسبه سوله شامل همان مرحله طراحی سوله است. این فرآیند شامل چندین مرحله است که توسط مهندسین طراح و سازه با در نظر گرفتن تمامی شرایط انجام می شود  . دانستن این وزن پیش از خرید انواع سوله اعم از سوله دست دوم بسیار مهم است. حال در این مرحله بسیاری از نقشه ها مورد بررسی قرار می گیرند که شما بایستی در این‌ مراحل کیفیت و عمر سازه ها را در نظر بگیرید. اما این محاسبه و طراحی بایستی بر اساس قوانین مقررات ملی ساختمان و استانداردها باشد. حتی برخی از نکات بسیار مهم نیز بایستی لحاظ گردد. به عنوان مثال، بایستی در محاسبه وزن کلیه محاسبات سوله اعم از تمام بارهای تحت بار باد، بار برف و بار زلزله در نظر گرفته شود. اما استانداردها و نکات مهم مربوط به محاسبه وزن در کدام قسمت است. چگونه و از چه طریق این نکات را پیدا کنیم؟

  • مبحث ششم کتاب مقررات ملی ساختمان درباره تمام بارهای وارده بر ساختمان که شامل تمامی بارهای باد، بار برف، بار مرده و بار زنده است، می پردازد. شما می توانید به طور دقیق این نکات را از طریق این مبحث بخوانید.
  • همچنین کتاب استاندارد 2800 نیز جزو کتاب ها یا منابعی است که در محاسبه وزن یا تمامی ساختمان ها در برابر زلزله می توانید از آن ها کمک بگیرید.
  • توجه داشته باشید که کتاب مبحث هفتم مقررات ملی ساختمان نیز از جمله منابع بسیار مهمی است که استانداردها و نکات دقیق در آن ذکر می شود.
  • دیگر منبع و کتاب مهم نیز شامل کتاب مبحث نهم مقررات ملی ساختمان است که در این کتاب نیز به طراحی و اجرای سازه های بتنی می پردازد.
  • در کتاب مبحث دهم مقررات ملی ساختمان نیز در قسمتی که به طراحی و اجرا سازه های فولادی پرداخته، می توانید نکات و استانداردهای مهم در رابطه با محاسبه وزن سوله در را بیابید.

انواع سوله بر اساس نوع کارایی

حال که به بررسی محاسبه وزن سوله پرداختید، بهتر است با انواع سوله نیز آشنا شوید. سوله ها به عنوان پرکاربردترین ساختمان های صنعتی، با توجه به پارامترهای مختلف، دارای تقسیم بندی های متعددی هستند که یکی از تقسیم بندی ها بر اساس نوع کارآیی صورت می گیرد و اهمیت ویژه ای دارد. حال این انواع تقسیم بندی سوله عبارتند از:

  • سوله های کارخانه

از پرکاربردترین نوع سوله ها می توان به سوله های کارخانه اشاره کرد. این نوع سوله، برای توسعه فعالیت های کارخانه مناسب است و معمولا هم ساختاری بسیار مقاوم دارد. شما می توانید این مدل سوله را در انواع اشکال و اندازه های مختلف بسازید.

  • سوله های سفارشی

از دیگر سوله های پرکاربرد بر اساس نوع کارآیی، همین سوله های سفارشی هستند. چنانچه اگر مواد و محصولات شخصی حساسیت بالایی داشته و نیاز به مراقبت بالایی هم دارد، بایستی اقدام به ساخت این مدل سوله کنند. معمولا دما و فشار در این سوله های سفارشی متناسب با نوع نیاز کاربران و محصول مورد نظر است.

 

  • سوله های سفارشی سوله های پیش ساخته

از دیگر سوله ها بر اساس نوع کارآیی می توان به سوله صنعتی پیش ساخته اشاره کرد. این سوله ها دارای ابعاد بسیار دقیقی هستند و معمولا مناسب محصولاتی هستند که نیاز به شرایط خاص با مراقبت بالا نیستند.

  • سوله های جعبه ای

مدل دیگر سوله ها بر اساس نوع کارآیی، شامل سوله های جعبه ای هستند. این نوع سوله که همان سازه های فولادی است بسیار مقاومت دارد. درواقع به نوعی در برابر تغییرات آب و هوایی مستحکم است و طول عمر بالایی نیز خواهد داشت. سوله های جعبه ای می توانند به عنوان سوله ارزان ، سوله صنعتی و سوله دست دوم نیز بکار روند.

امکان ارسال نظر وجود ندارد!