مراحل ساخت سوله

در این مطلب قصد داریم شما را با مراحل ساخت سوله آشنا کنیم. معمولا سوله ها به مقاصد صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند. سوله صنعتی دارای به دو دسته سبک و سنگین تقسیم بندی می شود که هر کدام از آن ها دارای ویژگی های منحصر به فرد خود می باشد. آشنایی با مراحل ساخت سوله موجب می شود که شما آن را با کیفیت بالاتری بسازید.

مراحل ساخت سوله چیست؟

مراحل ساخت سوله چیست؟ سوله ها همان سازه های فلزی قدرتمندی هستند که اغلب به عنوان کارهای صنعتی و تاسیس کارخانه ها از آن ها استفاده می شود. اما کاربرد سوله ها به همین موضوع ختم نمی شود بلکه می توان برای پربایی جشن ها ، نمایشگاه ها ، تولیدی ها و … نیز آن ها را بکار گرفت. سوله ها در دو نوع سنگین (تیر ورقی) و سبک (UBM و خرپایی) تقسیم بندی می شوند. معیار سبک یا سنگین بودن سوله ها در میزان استفاده از فولاد است. زیرا این فلز به عنوان مناسب ترین آلیاژ در مراحل ساخت سوله در نظر گرفته می شود. اگر قصد خرید سوله دست دوم، سوله ارزان یا سوله صنعتی را دارید بهتر است ابتدا به مراحل ساخت سوله و نوع آن آشنا شوید تا بتوانید انتخابی بهتر داشته باشید.

دریافت مجوز ساخت سوله

اولین مرحله در ساخت سوله گرفتن مجوز می باشد که همانند هر پروژه ساخت و سازی دیگری، نیازمند به طی کردن یک سری مراحل اداری دارد. در این مورد باید بگوییم که ساخت سوله شامل مجوز بهره برداری و ساخت می باشد که یکی از مهم ترین مراحل ساخت سوله محسوب می شود. در این خصوص باید بدانید که برای گرفتن مجوز برای هر سازه، باید ابتدا مشخصات دقیق سازه را به شهرداری منطقه اعلام کنید تا بتوانید مجوز های لازم را اخذ کنید. این قسمت از مرحله ساخت سوله از فراز و نشیب های زیادی برخوردار می باشد و باید بگوییم که شاید در همان مراحل ابتدایی نتوانید مجوز را دریافت کنید و نیاز داشته باشید تا چند بار به شهرداری مراجعه کنید.

مراحل ساخت سوله چیست

خرید زمین سوله

از دیگر مراحل ساخت سوله خرید زمین می باشد. باید بگوییم که خرید زمین بعد از احداث سوله قابل تغییر نیست. در مورد زمین سوله باید به خوبی تحقیق کرد و راه های حمل و نقل را به خوبی بررسی کنید. در خرید زمین دقت زیادی کرد زیرا پشیمانی بعد از آن فایده ای ندارد. به طور مثال باید کاربرد سوله را قبل از خرید زمین در نظر بگیرید و ویژگی های منطقه را بررسی کنید.  

انتخاب کردن نوع سوله

از دیگر مراحل ساخت سوله، انتخاب کردن نوع سوله است. انتخاب نوع سوله بر اساس نیاز و کسب و کار مورد نظر ما تعیین می شود. همان طور که اشاره کردیم سوله ها به دو شکل سبک و سنگین تولید می شوند. در سوله های سنگین که با فولاد ساخته می شوند امکان نصب جرثقیل های سقفی وجود دارد. اما سوله های سبک به دلیل عدم وجود ستون میانی و عدم استفاده از فولاد قابلیت استفاده از جرثقیل را ندارند. همین موضوع سبب می شود که به سازگاری سوله با نوع کسب و کار توجه کنید. غالبا سوله سبک در دسته سوله ارزان نیز قرار می گیرد.

خاک برداری و اجرای فوندانسیون

از دیگر مراحل ساخت سوله، خاکبرداری و اجرای فوندانسیون می باشد. در ابتدا باید بگوییم که وزن سوله و دیوار را باید قبل از اجرای فوندانسیون بررسی کرد. پس از این موضوع نیز آزمایشی بر روی خاک انجام می شود تا بتوان میزان مقاومت آن را مشخص کرد. در واقع باید بگوییم که هر منطقه از خاک خاص خود برخوردار می باشد. به این سبب بر روی خاک آزمایش می کنند تا بتوانند میزان مقاومت آن را در برابر وزن سوله در نظر بگیرند. بعد از اتمام آزمایش ها، عملیات جمع آوری مانع هایی که بر روی خاک وجود دارد انجام می شود. تراز زمین نیز در این خصوص مورد بررسی قرار می گیرد.

خاک برداری و اجرای فوندانسیون

پس از اتمام کار روی خاک نوبت به فوندانسیون می رسد که باید توسط شرکت های سوله سازی انجام بشود. البته پیمانکارها نیز می توانند این کار را بر عهده بگیرند. باید تاکید کنیم که فوندانسیون از اهمیت بسیار زیادی در سازه برخوردار می باشد و عدم اجرای صحیح می تواند موجب کج شدن و در نهایت ریزش سوله بشود ؛ از این رو میتوانید با انتخاب سوله دست دوم خوب ، خیالتان را از این بابت راحت کنید. عملیات کف سازی سوله نیز می تواند با اجرای سازه همزمان باشد. از بهترین کف سازی هایی که می توان انجام داد، کف سازی بتونی می باشد که از بهترین کف سازی های نوع سوله است و می شود روی آن بسیار حساب کرد.

نصب سازه در ساختن سوله

از مراحل ساخت سوله، می توان به نصب آن در محل اشاره کرد. مرحله حمل اولین مرحله در ساخت سوله می باشد که قطعات خریداری شده را در محل ساخت حاضر می کنند. نصب ستون ها از مراحل دیگر نصب می باشد که برروی بیس یا فوندانسیون قرار می گیرد و سپس بسته می شود. نصب سایر قطعات نیز از دیگر مراحل برپایی سازه می باشد که قطعه هایی همانند پرلین زد و هم چنین باد بند ها را و دیگر قطعه ها را بر روی سازه قرار داده و در نهایت اسمبل خواهیم کرد. این مراحل باید طی بشود تا از یک سوله با کیفیت بالا برخوردار شویم.

مراحل ساختمانی سوله

مراحل ساختمانی شامل نصب یک سری قطعاتی می باشد که بر حسب نوع آن و با روش های مختلف بر روی پرلین مستحکم بسته می شود. برای مثال نصب سقف، دیوار کشی، نصب در، نصب پنجره و جرثقیل سقفی از مواردی می باشد که باید آن را برای ساخت یک سوله در نظر گرفت.

مراحل ساختمانی سوله

سوله استاندارد بسازید

با توجه به این که سوله ها بیشتر کاربری صنعتی دارند، کارگران زیادیی در آن فعالیت می کنند. این موضوع باعث می شود تا رعایت استادندارد ها یک ضرورت به حساب آید. بهتر است برای انجام این کار یک شرکت معتبر را انتخاب کنید تا تمام مراحل به خوبی انجام شود. شرکت هایی که در این زمینه فعالیت می کنند از دانش روز برخوردار هستند و خیالتان زا بابت رعایت استاندارد ها راحت می شود.

سخن پایانی 

سوله از مکان هایی می باشد که عموما شرکت های بزرگ و تولیدی های مختلف، از آن برای نگهداری اجناس تولیدی خود استفاده می کنند. سوله ها را به عنوان انبار و مراکز تولیدی می شناسند و از مراحل ساخت مختلفی نیز برخوردار می باشد. بسیاری از افراد به جای ساخت سوله و یا خرید سوله نو، اقدام به خرید سوله دست دوم می کنند. زیرا هزینه مناسب تری برای آن ها به همراه دارد.

 

امکان ارسال نظر وجود ندارد!