مشخصات ظاهری سوله

در رابطه با مشخصات ظاهری سوله باید گفت که، یک از مهم ترین بخش سوله، ظاهر آن می باشد. هر چه سوله ظاهر مناسب تر و زیبا تری را داشته باشد، افراد زیادی را مجذوب خود می کند. قاب فلزی سوله‌ ها را می‌ توان به‌ صورت یک قاب ساده ، قاب مرکب و یا با ستون وسط همچنین ستون وسط ترکیبی و یا یک شیب یک ‌طرفه طراحی کرد و آن را به راحتی نصب نمود. بعد از انجام این طراحی، می‌ توانید برای این‌ که روشنایی در سقف ایجاد کنید برای آن نورگیر نصب کنید.

همچنین می ‌توانید در اطراف سالن ‌ها در یک طرف یا هر دو طرف سالن سایه ‌بان نصب کنید و در سالن ‌هایی که در آن‌ ها تولیدات صورت می گیرد، می‌ توانید از جرثقیل سقفی استفاده کنید. از مهم ‌ترین نمای سوله می‌ توان به سوله تک دهانه و سوله قوسی ‌شکل اشاره داشت. در واقع سوله بر اساس نوع کارکرد آن و استفاده از آن‌ ها باید تعیین شود.

سوله ها در سه دسته تقسیم می شوند:

ابعاد مشخصات ظاهری سوله و سوله ‌سازی

دهانه سالن‌ های این دسته از سازه ها را معمولاً به حدود شصت متر تولید می ‌کند. دهان سالن‌ های مورد نظر با یک قاب ساده بین ده تا بیست و پنج متر ساخته می شود؛ و ارتفاع سوله ‌ها معمولاً در شیش متری آن ها می‌ باشد و مناسب ترین ابعاد دهانه بیست متر  می باشد.

در رابطه با وظیفه وال پست در سوله می‌توان گفت که ، وال پست ‌ها نیروهایی را به‌ وجود می آورند که باد و زلزله را از طریق دیوارها  به فریم سازه انتقال می‌ دهند. همین کار باعث می شود که دیواره سوله ‌ها مورد تخریب قرار نگیرد.

نوع اتصال وال پست این گونه است که، وال پست‌ ها در انتهای اتصال به فریم به شکل لوبیایی ساخته می شوند، که به ‌منظور مراحل نصب بر روی فونداسیون به شکل مفصل صورت می گیرد.

حداکثر طول و ارتفاع مجاور دیوار غیر سازه ‌ای: حداکثر طول مجاور دیوارهای غیر سازه‌ ای بین دو پشت‌ بند چهل برابر ضخامت دیوار می‌ باشد، و ارتفاع مجاز دیوارهای غیر سازه ‌ای از کف باید حدوداً سه و نیم متر باشد، که در چنین مواقعی نیاز به طراحی و ساخت وال پست‌ ها نمی ‌باشد. ولی مواقعی که دهانه و ارتفاع سوله‌ ها افزایش می‌ یابند، نیاز به نصب وال پست می ‌باشد.

 متریال ساخت یک سوله مناسب و مرغوب:

 در ساخت‌ و ساز سوله از موارد هایی همچون: ورق‌ های ضخیم پروفیل، نبشی، ناودانی تیر آهنی، ورق‌ های پوششی، عایق ‌ها، میل‌ گرد، رنگ و پیچ و مهر  می‌ توان استفاده کرد. البته استفاده از این موارد به جنس آن ‌ها بستگی دارد؛ که می ‌توان در ساخت‌ و ساز از جنس های مناسبی استفاده کرد.

استفاده کردن از اجناس مناسب موجب بالا رفتن کیفیت کار ساخت‌ و ساز سوله‌ ها می شود. استفاده کردن از موارد نا مرغوب و نا مناسب باعث بی کیفیتی کار شما می شود و حتی باعث کاهش قیمت محصول هم می شود. در طراحی و ساختن سوله‌ ها سعی کنید که از فولاد های (st۳۷)حتما استفاده کنید.

در فولاد ها با مقاومت بیشتر یا کمتر نوع فرمول جوشکاری از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. همین کار موجب می شود که در نهایت قیمت کار مشخص شود. قیمت‌ های سازه به متریال ساخت شده برای سوله بستگی دارد.

مشخصات ساخت سوله

ساخت سوله شامل طراحی اجرای فونداسیون، کف‌ سازی، ساخت و نصب اسکلت فلزی سوله، پوشش سقف بدنه سوله، دیوار چینی و درب و پنجره می ‌باشد.

در پوشش سقف سوله می ‌توان از ورقه هایی همچون: ورقه های رنگی، گالوانیزه، ساندویچ پنل ،ایرانیت و پلی ‌کربنات به‌ع نوان لایه نهایی پوشش سقف سوله، پشم‌ شیشه و فوم، پشم سنگ کاوش پلاست وتوری جهت عایق کردن ومحافظت از سقف استفاده کرد.

همچنین می ‌توان به این موارد هم اشاره داشت، که در ساخت سوله بهتر است از پوشش بدنه سوله مناسب تر استفاده کرد. همین کار موجب می شود که دیوار کشیسازه از مزیت های فراوانی برخوردار باشد. در سات آن می توانید از پوشش بدنه متناسب استفاده کنید تا از عایق‌ بندی بهتری برخوردار شود.

همچنین این عمل بسیار مقرون به‌ صرفه می ‌باشد، و ازمقاومت و زیبایی بیشتری نسبت ‌به دیوارکشی برخوردار است. و حتی می توانید به آسانی در مواقع ایجاد مشکل و خرابی آن را تعویض و یا تعمیر کنید. البته اسن سازه ها قابل بازیافت شدن هم دارند. در مواقع ساخت سوله باید به محاسبات دقیق برش ورق مونتاژ جوش و رنگ ‌آمیزی بر اساس نقشه دقت کنید.

برای ساخت‌ و سازهای فلزی سوله می ‌توان به مواردی همچون:  بادبند ها، پایه ها، برلینی‌ها، فریم،  اتصالات کامل و تیرهای کرین جرثقیل اشاره داشت.

در رابطه با ساخت و نصب کردن فونداسیون سوله باید گفت که ، در ساخت و اجرای فونداسیون ابتدا باید سطح زمین را کاملا صاف کنید. بعد از آن شروع به بتن ریزی می کنید. بعد از بتن ریزی شروع  به بولت گذاری آن می کنید و از آلومینیوم، آهن پی ‌وی سی برای ساخت درب و پنجره سازه مورد نظر استفاده می ‌کنید.

سازه‌ های فلزی به دو منظور مورد استفاده قرار می ‌گیرند: اول اسکلت فلزی، دوم پل‌ های فلزی. در اسکلت فلزی از جوش و پیچ و مهره استفاده می ‌کنند، ولی در پل‌ های فلزی از تیر ورق ها، ستون ‌ها با اتصالات کاملاً استفاده می ‌کنند. وزن جرثقیل سقفی پونصد تا هفتصد و پنجاه تن می ‌باشد، و جرثقیل سقفی به دو صورت دروازه‌ای و درون گاهی می‌ باشد، که شامل نقشه اجرایی دفترچه محاسبات مونتاژ برش ورق و نصب می ‌باشد.

ر ازنکات مهم برای مشخصات ظاهری سوله می ‌توان به موارد هایی نظیر:  صفحه ستون باید اتصالات مفصلی داشته باشد. از ورق ‌های کرکره گالوانیزه با آستر پشم ‌شیشه ای باید در پوشش سقف سوله استفاده کرد. برای جلوی از پوسیدگی ستون و در بعضی از موارد باید از ستون بتنی استفاده کنید. فونداسیون سوله از پی منفرد و جدا باشد تا به وسیله تناژ به ‌هم متصل شوند.

امکان ارسال نظر وجود ندارد!