مشخصات کلی سوله استاندارد

آیا می دانید مشخصات کلی سوله استاندارد چیست؟ برای تهیه یک سوله استاندارد به چه مواردی باید توجه کرد؟ استانداردهای لازم برای یک سوله کدام اند؟ آیا می دانید مشخصات کلی سوله استاندارد چیست؟ چگونه تشخیص دهیم که یک سوله از استانداردهای لازم برخوردار است؟ آیا می دانید برای تهیه یک سوله باید چه مواردی را مد نظر داشت؟ در این مقاله قصد داریم شما را با مشخصات کلی سوله استاندارد و تشخیص این استانداردها آشنا کنیم.

به طور کلی سوله استاندارد به سوله ای گفته می شود که تمامی یا بیشتر ویژگی های استاندارد و لازم عمرانی را داشته باشد، هر چند که ممکن است این استانداردها در سازه های مختلف متفاوت باشد. ساخت سوله به تنهایی هزینه بر است حال اگر استانداردهای آن رعایت نشود این هزینه ها چند برابر هم می شود که به ضرر شرکت سازنده است. بنابراین این شرکت ها معمولا سعی می کنند استانداردها را رعایت کنند تا متحمل هزینه های مازاد نباشند. حال در ادامه توضیحاتی را درباره مشخصات سوله استاندارد ارائه خواهیم داد.

مشخصات کلی سوله استاندارد

مشخصات کلی سوله استاندارد چیست ؟ رعایت استانداردها جهت ساخت یا اجرای سوله، بسیار قابل توجه هستند. حال که سوله نیز خود یکی از متداول ترین نوع اسکلت های ساختمانی است که در وسعت زیادی اجرا می گرد. اما سوله استاندارد نیز سوله ای است که طبق رعایت مقررات ساختمان سازی قوانین عمرانی با مشخصات بسیاری احداث می گردد. اما یک سوله خوب بایستی دارای ویژگی هایی باشد. این مشخصات کلی سوله استاندارد شامل:

  • زیرسازی در ساخت و ساز اولین اولویتی است که مورد توجه قرار می گیرد و بایستی حتما باید فوندانسیون ساخت آن متناسب با وزن نهایی آن باشد. پس تعیین نحوه زیرسازی را جزو مهمترین کارهای خود در سوله سازی قرار دهید.
  • توجه داشته باشید که از فولادی که برای ساخت آن استفاده می شود باید حتما مورد تایید نظام مهندسی قرار بگیرد. چنانچه کیفیت فولاد پایین و یا تقلبی باشد، سوله میزان مقاومت خود را از دست خواهد داد.
  • آن چه که در دفترچه محاسبات سوله تعیین شده است باید با سوله ساخته شده نهایی مطابقت داشته باشد. توجه داشته باشید که مشخصات کلی سوله استاندارد طبق این محاسبات انجام می شود.
  • یک سوله استاندارد و باکیفیت قطعا پس از ساخت و تولید اولیه نیز باید مورد تایید مراجع نظارتی قرار بگیرد. قطعا هم این نظارت پس از اتمام کار صورت می گیرد و چنانچه تمام مراحل به درستی و طبق استانداردها باشد، قطعا مشکلی پیش نخواهد آمد
  • به این نکته نیز در بررسی مشخصات کلی سوله استاندارد توجه کنید که اگر یک سوله استانداردهای لازم را داشته باشد، می تواند در برابر شرایط جوی مانند گرمای هوا، وزش شدید باد و بارش برف و باران مقاومت خوبی داشته باشد و عمر آن هم افزایش یابد.

ساختار انواع سوله

برای شناخت از سوله و استانداردهای آن باید ابتدا با این استانداردها آشنا شویم. سوله ها کاربردهای متفاوتی دارند که این تفاوت در تعیین استانداردها موثر است. مثلا ابعاد سوله و کاربرد سوله برای موارد مختلف ممکن است متفاوت باشد. سوله ها معمولا برای ساخت سالن های بزرگ ورزشی، سالن ها و سوله صنعتی، انبارها، سالن های تولیدی دام و طیور و… مورد استفاده قرار می گیرند که سوله باید با توجه به شرایط محیطی و نحوه استفاده آن تعیین شود. مثلا باید بدانیم میزان حداکثر بارش برف در محلی که سوله نصب می شود چقدر است. میزان سرعت وزش باد در آن منطقه، دهانه سالن و… سوله از پرکابرد ترین سازه های ساختمانی است و ابعاد مختلفی دارند. شکل ظاهری آن ها نیز متفاوت است.

ساختار انواع سوله

گاهی سوله صنعتی یا سوله ارزان تنها به صورت فلزی ساده است اما گاهی این سوله ها در قسمت بالایی آن دارای نورگیر هستند و برخی نیز در اطراف خود سایبان دارند. سوله ها با فولاد ساخته می شوند و در مرحله اجرا، با پیچ و مهره به یکدیگر متصل می شوند سوله ها از لحاظ ساختار انواع مختلفی دارند که عبارتند از:

سوله های یک دهانه

 سوله های دو یا چند دهانه که این سوله ها یک ستون مشترک دارند.

 سوله های دو دهانه

سوله های چند ضلعی 

موارد مهم در استاندارد بودن سوله کدامند؟

موارد بسیاری در استاندارد بودن یک سوله تاثیر دارند که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم. لازم به ذکر است که در بسیاری از پروژه ها با خرید سوله دست دوم اقدام به راه اندازی کار مورد نظر می کنند.

ابعاد استاندارد سوله

ابعاد سوله باید استاندارد باشد و اگر سوله بیش از حد نیاز بزرگ یا کوچک باشد، ممکن است در مرحله استفاده مشکلاتی را ایجاد کند. طول سوله، عرض سوله، ابعاد دهانه سوله و ارتفاع آن باید مورد تایید سازمان مقررات ملی ساختمان باشد.

دفترچه محاسبات سوله

از مشخصات کلی سوله استاندارد، داشتن دفترچه محاسبات آن است که مشخصات فنی سوله داخل آن به طور کامل و دقیق توضیح داده می شود. داشتن دفترچه محاسبات سوله از مهم ترین موضوعات در بحث استانداردها است.

مصالح اولیه استاندارد

بی شک یک سوله وقتی استاندارد است که مصالح اولیه مرغوب و استانداردی داشته باشد. اگر سوله از مصالح نامرغوب تولید شود نمی توان اعتماد زیادی به آن داشت.

مصالح اولیه استانداردنکات جرئی درباره مشخصات کلی سوله و تاثیر آن ها بر قیمت

از نکاتی که باید پیش از خرید سوله دست دوم یا نو به آن توجه کنید این است که اجرای سوله نیز از استانداردهای آن است و باید رعایت شود. مثلا فریم های ستون سقف، بندکشی کامل ستون و سقف، تیر ریزی و… از استانداردهای اجراست. قیمت سوله ممکن است استانداردها می توانند بر روی آن تاثیر بگذارد، به طوری که با افزایش استانداردها ممکن است قیمت ها نیز افزایش پیدا کند. موارد افزایش قیمت عبارتند از: وزن سوله، ابعاد دهانه سوله، کاربری سوله و…. همان طور که اشاره شد مهم ترین استاندارد یک سوله نحوه کاربرد آن است. ابتدا باید مورد استفاده یک سوله مشخص شود و سپس با توجه به نوع کاربرد استانداردهای لازم بر روی سوله اجرا و پیاده شود. حال پس از این مرحله و تعیین و تشخیص استانداردها لازم، نحوه اجرای آن نیز باید صحیح باشد. مزیت این سازه های فلزی عظیم این است که قابل تغییر، تعمیر و حتی گسترش دادن هستند.

چون این سوله ها از جنس فولاد و آهن ساخته می شوند، قابل بازیافت هستند و هزینه هایی که برای اجرای آن صرف می شود، به صاحب آن برمی گردد. زیرا سوله ها توسط شرکت سازنده نصب و اجرا می شوند بنابراین این شرکت ها سعی می کنند از مواد با کیفیت تر که طول عمر بیشتری هم دارند استفاده کنند که هزینه های جانبی آن کاهش یابد و مقرون به صرفه باشد. یک مورد دیگر از استانداردهای سوله شیب آن است. در سوله های استاندارد شیب آن ها به طول دهانه بستگی دارد. وجود یا عدم وجود انواع جرثقیل مانند جرثقیل سقفی در ساخت سوله حائز اهمیت است و این مورد بر روی هزینه و قیمت سوله نیز تاثیرگذار است.

امکان ارسال نظر وجود ندارد!