سوله چیست؟

سوله چیست؟ سوله سازه های فلزی با سقف شیب دار است که با توجه به محاسبات فنی در شکل و انواع گوناگونی تولید و طراحی می شوند. این سازه ها با توجه به نوع کاربرد، ابعاد مختلفی دارا هستند. سوله ها معمولا در پوشش دهانه های بزرگ و در ساختمان های کشاورزی و صنعتی هم چون:  انبارها، کارخانه ها؛ تعمیرگاه ها و…. مورد استفاده قرار می گیرند.

یکی از نکات مهم که در مورد سوله ها وجود دارد مقرون به صرفه و مناسب  بودن قیمت آن ها است که باید توجه کنید که قیمت سوله ها با توجه به نوع کاربرد و ابعاد آن مناسب باشد. برای ساخت سوله های صنعتی و سالن های صنعیت باید از قطعاتی با ابعاد متغییر استفاده نمود که معمولا ابعاد و وزن این قطعات با توجه به نوع کاربری آن متغییر است.  در ادامه توضیحات بیشتری در مورد سوله ، انواع و کاربرد آن ها در اختیار شما قرار می دهیم.

سوله چیست؟

سوله چیست؟

سوله چیست؟

 

سوله یک اسکلت فلزی است که بر پایه و ستون های زیادی بنا می شود و یکی از سازه های صنعتی مهم است. این ستون ها معمولا توسط صفحه ستون به فونداسیون وصل می شوند و از ایجاد لرزش در سازه جلوگیری به عمل می آورند. قسمت دیگر ستون ها به وسیله اتصالات فلنجی به فریم وصل خواهند شد. فریم یا رفترها باعث می شوند که نصب و اجرای سقف شیب دار آسان تر باشد.

معمولا سالن های ورزشی، انبارها، سالن های تولید دام و طیور و….. به حالت سوله تولید می شوند. این سوله ها با توجه به ارتفاع، طول و میزان تحمل باران و برف و اندازه دهانه در محل احداث به شکل های گوناگونی طراحی و اجرا می شوند.

 

بیشتر بدانید:

مراحل ساخت سوله

 

انواع سوله

 

سوله سازه های فلزی با سقف شیب دار هستند که دارای انواع مختلفی است و در سراسر جهان کاربری دارد و با توجه به کاربری آن  و محل اجرا مورد استفاده قرار می گیرند. هر یک از سوله ها دارای مزایا و معایبی است و خریدار سوله می تواند با توجه به سلیقه و نوع پروژه خود سوله مورد نظر خود را سفارش دهد. انواع سوله به صورت زیر است:

 

سوله تیر ورقی

 

پراستفاده ترین و قدیمی ترین سوله با توجه به گذشت زمان سوله های تیر ورقی می باشند. ساخت سوله تیر ورقی با استفاده از قطعات فولادی و ورق سیاه انجام می شود. این نمونه سوله دارای سقف هشتی شکل است که به وسیله جوشی تولید می شود. ساخت این نمونه سوله با مشکلات زیادی روبرو است به طور مثال امکان ساخت سوله با دهانه بیشتر از 45 متر امکان پذیر نمی باشد. در این سوله چون از قطعات زیادی استفاده می شود دارای وزن زیادی است و برای ساخت آن باید هزینه زیادی صرف شود.

 

سوله خرپایی

 

یکی از ساده ترین و به روز ترین سوله های که وجود دارد سوله خرپایی است. این سوله به دلیل پارامترهای عالی که در ساخت آن استفاده می شود باعث شده که یکی از بهترین و متمایز ترین سوله ها باشد. این سوله از لحاظ مصالح استفاده شده در ساخت شبیه سوله تیر ورقی است ولی در محاسبات فنی دقیق متفاوت می باشد. این سازه به گونه ای ساخته می شود که تمامی نیروهای جانبی وارده مانند: باد، زلزله و…. در تمامی قسمت ها توزیع شود و این کار باعث می شود که از تجمع وزن در یک نقطه جلوگیری شود.این نوع سوله ها را سوله های صنعتی هم می گویند.

این سوله با توجه به تخصص به روز  مهندسین طراحی و تولید می شود که باعث می شود که از قطعات فولادی در کمترین مقدار خود استفاده شود که باعث کاهش وزن سازه می شود و در مقابل استقامت و دوام آن سوله افزایش پیدا می کند. از سری مزایا ساخت سوله خرپایی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • هزینه های حمل و نقل پایین
  • طراحی سقف قوسی یا حالت هشتی شکل
  • سهولت در نصب توسط جرثقیل در تعدادی
  • قابلیت باز کردن سازه
  • عدم محدودیت در طراحی

سوله یو بی ام (UBM)

 

برای ساخت سوله یو بی ام معمولا از ورق گالوانیزه فرم داده شده استفاده می شود این ورق ها توسط یک دستگاه مخصوص به نام سمیر به هم وصل می شوند. که این کار برای چفت کردن ورق ها به هم انجام می شود. از این سوله برای سازه های با دهانه حداکثر 30 متر است.

عایقی که در این سوله استفاده می شود قابل اشعال و جذب کننده آلودگی است. هزینه احداث این نوع سوله پایین تر از دیگر سوله ها می باشد.

 

کاربرد سوله چیست؟

 

سوله ها دارای کاربرد های زیادی هستند از سقف خانه گرفته تا آشیانه هواپیما همگی از کاربرد های سوله هستند. یکی از متداول ترین کاربرد های سوله انبارداری انواع کالاها است. سوله های مناسب انبار معمولا با دهانه های عریض و ارتفاع بلند طراحی و تولید می شوند تا فضای کافی برای انبارداری را فراهم آورد.

یکی دیگر از کاربرد های سوله ها برای احداث کارگاه های صنعتی است. این نوع سوله ها از مقاومت و استحکام بالایی برخوردار می باشند تا بتوانند وزن ماشین آلات و تجهیزات را به راحتی تحمل کنند.

برخی از سوله ها برای نگهداری دام و طیور مناسب هستند این نوع سوله ها باید دارای تهویه و عایق بندی مناسب باشند و حتما نور کافی و امکانات لازم برای نگهداری دام و طیور را هم دارا باشند.

برخی دیگر از کاربرد های سوله ها شامل موارد زیر است:

  • آشیانه هواپیما
  • انبارهای توزیع و نگهداری کالا
  • سالن های اجتماعات و همایش
  • نمایشگاه های هنری و کتاب
  • نگهداری دام و طیور
  • تولید محصولات کشاورزی
  • سالن های ورزشی

عوامل موثر بر قیمت سوله ها

 

عوامل زیادی هستند که بر روی قیمت سوله ها تاثیر دارد. یکی از عواملی که بر روی قیمت سوله ها تاثیرات زیادی دارد متریالی است که در سوله ها استفاده می شود. ابعاد، موقعیت مکانی، متراژ، فاکتورهای طراحی  و….همگی از عواملی هستند که بر روی قیمت سوله ها تاثیرگذار است. ممکن است که شما برای خرید و یا ساخت سوله ها هزینه زیادی صرف کنید ولی مطمئنا ارزشش را دارد و هزینه ای که انجام می دهید با توجه به کاربری سوله جبران می شود.

کلام آخر

 

در این مطلب سعی کردیم به سوال سوله چیست؟  پاسخ دهیم و انوع سوله و کاربرد های آن را برای شما توضیح دادیم. سوله ها سازه های فلزی با کاربردهای زیادی در صنایع، کشاورزی و….می باشند. این سوله ها دارای مزایای بسیاری مانند: مقاومت بالا، قیمت مناسب، سرعت ساخت بالا و تنوع در شکل وابعاد هستند که این مزایا باعث شده است که مورد توجه افراد زیادی قرار بگیرند. سوله ها در انواع مختلفی تولید می شوند که هر یک از آن ها دارای کاربرد مخصوص به خود است و انتخاب سوله ها به نوع کاربری شما متفاوت است. برای خرید و یا ساخت سوله بهتر است از افراد متخصص در این زمینه راهنمایی های لازم را دریافت کنید تا بتوانید راحت تر برای ساخت و یا خرید ان تصمیم بگیرید.

امکان ارسال نظر وجود ندارد!