سوله کارگاهی یکی دیگر از انواع سوله های موجود در بازار است که شما می توانید از آن به عنوان کارگاه و یا انبار و …. استفاده کنید. سوله یک سازه فلزی است که دارای سقف شیب دار است که در انواع مختلفی تولید می شود. سوله ها را می توان با دهانه بزرگ و کوچک تولید می شود.
سوله کارگاهی یکی از سوله های است که برای ساخت آن نیاز به دریافت مشاوره از افراد متخصص در این زمینه دارید تا بتوانید مراحل ساخت آن را به بهترین شکل انجام دهید. این روز ها هزینه راه اندازی و خرید یک محیط مناسب صنعتی کار بسیار سختی است به این علت خیلی از کسب و کارهای نوپا می توانند به راحتی در محیطی که متعلق به خودشان است فعال باشند و با استفاده از سوله سبک یک محیط صنعتی برای خود راه اندازی کنند.
سوله کارگاهی چیست؟
سوله کارگاهی یک سازه مسقف شیب دار می باشد که با توجه به محاسبات فنی روی کار می آید این سوله برای تمامی کاربری ها می تواند مورد استفاده قرار بگیرد. برخی از این سوله ها دارای ابعاد بزرگ و برخی دیگر در ابعاد کوچک طراحی و تولید می شوند. برای ساخت و طراحی این سوله ها می توانید کاربری مورد نظر خود را مورد توجه قرار دهید.
اجزای تشکیل دهنده سوله های کارگاهی کدامند؟
سوله های کارگاهی برای تولید و نصب از اجزای مختلفی تشکیل شده اند. اسکلت این سوله ها معمولا فلزی است که جنس آن با توجه به کاربری آن محصول انتظار می رود استفاده شود. برخی از اجزای تشکیل دهنده سوله کارگاهی مانند:
- جان تیرها
- ستون های اصلی
- باد بندهای سقفی
- استرات
- باد بند های دیواری
- پوشش دهنده های سقف
- بدنه سوله
برخی از اجزای سوله هستند که در این سازه ها استفاده می شوند.این سوله ها با اهداف متنوعی روی کار می آیند. تعداد اجزای که در ساختمان سوله کارگاهی استفاده می شود با توجه به کاربری آن سوله متفاوت است.هر چه سایز سوله افزایش پیدا کند هزینه ساخت آن و اجزای تشکیل دهنده آن هم افزایش می یابد.
انواع سوله های کارگاهی
سوله های کارگاهی معمولا به سه روش سوله سبک، سوله سنگین و یو بی ام که هر یک از آن ها دارای ویژگی منحصر به فردی است. قبل از ساخت سوله بهتر است از متخصصین سوله راهنمایی دریافت کنید و متناسب با کاربری خود برای سوله سازی اقدام نماید. سوله های کارگاهی را برای شما توضیح می دهیم:
سوله سبک
یکی از متداول ترین انواع سوله های موجود سوله سبک است این نوع سوله ها نسبت به سوله های سنگین بسیار مقاوم تر و با کیفیت تر هستند و وزن آن ها به علت استفاده از پروفیل بسیار مناسب تر است. سوله های سبک کارگاهی را سوله خرپایی هم می گویند. این سازه ها از سری سازه های ارزان قیمت است که از تیر ورق هایی سنگین برخوردار نیستند و انعطاف پذیر و مقاوم هستند به این دلیل می توان سوله ها را از دهانه متغییر ساخت. از ویژگی های این سوله ها می توان به مقاومت بالای آن و وزن پایین آن ها اشاره کرد.
سوله سنگین
سوله های تیرورقی از سری سازه های سنگین هستند که از ورق سیاه فولادی تولید شده اند و از گذشته تا به امروزدر ابعاد مختلفی اجرا می شوند و بسیار کاربردی هستند. این نوع سوله ها با توجه به وزن بالایی که دارند بسیار پر هزینه می باشند و بیشتر برای کاربرد های خاص استفاده می شود.
سوله یو بی ام
یکی از جدیدترن سوله ها سوله یو بی ام می باشد و دارای مزایای بسیار زیادی می باشد که شامل: سرعت ساخت بالا و محدودیت های در ارتفاع دهانه، عدم استفاده از جرثقیل سقفی، پایداری مناسب و… است. این نوع سوله دارای ظاهری بسیار مدرن و ساختاری قوسی شکل است که معمولا با استفاده از ورق گالوانیزه تولید می شود. برای ساخت این نوع سوله به تجهیزات بسیار و منحصر به فردی نیاز می باشد.
از سری مزایای سوله کارگاهی
شاخت سوله های کارگاهی دارای مزایای بسیار زیادی است که بیشتر افراد به جای صرف کردن هزینه های بالا برای ساختمان های بتنی از این سازه ها استفاده می نمایند. از سری مزایای مهمی که این سوله ها دارند شامل:
هزینه های مقرون به صرفه
از سری مزایای که احداث سوله کارگاهی دارد این می باشد که هزینه های ساخت مکان کارگاهی را کاهش می دهد و نیاز به ساخت مکان کارگاهی نمی باشد و شما باید برای ساخت سوله کارگاهی از شرکت های سوله سازی معتبر برای این کار کمک بگیرید تا بتوانند بهترین سوله را با بهترین امکانات برای شما فراهم کنند.
پایداری و دوام بالا
شاید فکر کنید که سوله ها از دوام و پایداری پایینی برخوردار هستند ولی این تصور کاملا اشتباه است. سوله ها از سری سازه های می باشند که می توانید در طولانی مدت از آن استفاده کنید و معموات از دوام بالایی برخوردار می باشند. متریال اصلی تشکیل دهنده سوله تیرورق با پروفیل است که این سازه ها در برابر نوسانات جوی و دیگر عوامل مخرب مقاومت بالایی داشته باشند. و در صورتی که قسمتی از سوله ها تخریب گردد امکان ترمیم آن با هزینه ای پایین وجود خواهد داشت.
درآمد زایی پایدار سوله
ییک دیگر از ویژگی های سوله کارگاهی می توان به درآمد زایی آن ها اشاره کرد بدین صورت که اگر برای مدتی از این سوله ها استفاده نکنید می توانید آن ها را برای مدت یک تا 6 ماه و یا بیشتر اجاره دهید. چون این سوله ها برای انجام امور کارگاهی بسیار مناسب هستند. پس با نصب و خرید این سوله ها می توانید حتی با اجاره دادن آن هم به درآمد زایی برسید.
زیبایی
سوله های کارگاهی از زیبایی زیادی برخوردار است که این مزیت می تواند در بهبود روحیه کارکنان نیز تاثیر فوق العاده ای می گذارد.
انعطاف پذیری بسیار بالا
انعطاف پذیری سوله های کارگاهی بسیار بالا است این سوله ها را می توان برای مقاصد مختلفی مورد استفاده قرار داد. بخشی از این سوله را می توانید برای تولید کنار بگذارید و بخش دیگری از آن هم برای انبار کردن محصولات تولیدی می توانید در نظر بگیرید. این سوله ها بعد از مدتی ممکن است تخریب شوند ولی امکان بازیافت آن وجود دارد. در صورتی که ساختمان های صنعتی و کارگاهی از این قابلیت برخوردار نمی باشند.
کلام آخر
در این مطلب سعی کردیم توضیحات کاملی در مورد سوله کارگاهی چیست و انواع آن و.. در اختیار شما قرار دهیم سوله های کارگاهی از سری سازه های هستند که شما می توانید برای کسب و کار خود خریداری کنید و امکان ترمیم و بازسازی این سوله ها و یا تغییر کاربری آن هم وجود خواهد داشت.