کشور ایران یک منطقه زلزله خیز است به این علت تمامی بنا های که در این کشور وجود دارند باید مطابق با اصول و استاندارد و همچنین با استفاده از مصالح باکیفیت ساخته شود. یکی از سیستم های که می تواند کارایی عالی و بالایی در ساختمان های مقاوم به زلزله نشان دهد سازه LSF است.

در صورتی که در مورد سوله LSF اطلاعاتی در اختیار ندارید می توانید تا انتهای این مطلب همراه ما باشید تا بتوانید توضیحاتی در مورد این سوله و کاربرد های آن به دست بیاورید.

سوله  LSF چیست؟

سوله LSF به سیستم های پیش ساخته ای گفته می شود که در ساخت آن ها مقاطع فولادی جدار نازک استفاده می شود. این مقاطع معمولا ورق های با ضخامت کم و از جنس  گالوانیزه است که از مقاومت بسیار بالایی در برابر زنگ زدگی و خوردگی برخوردار می باشند.

ورق های فولادی که در این سازه ها استفاده می شوندبه کمک دستگاه های خاصی  و به شیوه رولی به شکل پروفیل های سبک درآورده می شوند. از سری خصوصیات مهم این پروفیل ها می توان به ابعاد متفاوت آن ها اشاره کرد.  سوله  LFS چهار چوب و اسکلت اصلی ساختمان را تشکیل می دهد و برای این که وزن سوله سبک شود و به نوعی وزن پایینی داشته باشد از پروفیل های که به روش نورد سرد تولید شده استفاده می شود.

برای آن که بتوانید این نوع پروفیل را پوشش دهید باید حتما از مصالحی هم چون پی وی سی یا سنگ استفاده نماید. برخی از اجزای سوله LSF عبارت است از:

  • ورق های فولادی تولید شده به صورت نورد سرد
  • لایه های عایق صوتی و حرارتی
  • صفحه های تخته گچی برای استفاده به جای پوشش درونی

کاربرد سوله LSF

سوله LSF مانند دیگر سازه های دارای کاربرد های بسیار زیادی است که برخی از این کاربرد ها معمولا به شرح زیر می باشد:

  1. منازل مسکونی که تا 5 طبقه اجازه ساخت دارند این نمونه سازه کاربرد دارد.
  2. برای ساخت مجموعه های تفریحی و آموزشی
  3. ساخت نیم طبقه فضاهای که ارتفاع بسیار زیادی دارند این سازه کارایی بسیار زیادی دارد
  4. برای ساخت شهرک های که در مدت زمان کوتاه باید ساخته شوند
  5. ساخت بنا های که از لحاظ تعداد طبقات با محدودیت مواجه می باشند.
  6. مناسب برای ساخت کارخانه ها و کارگاه های که به عنوان کارگاه صنعتی ساخته می شوند.

هزینه ساخت سوله LSF

هزینه ساخت سوله LSF به یک سری عوامل مختلف بستگی دارد که این عوامل مانند: نوع کاربری، دستمزد کارگران، کیفیت مصالح، شرایط جوی و….

برخی از افراد بر این باور هستند که یک ساختمان که با اسکلت فلزی یا بتنی ساخته می شود به صرفه تر از سوله ال اس اف است در صورتی که این باور اشتباه می باشد. مطابق تجربه ساخت یک ساختمان با اسکلت فلزی در مقایسه با سازه LSF چیزی حدود 10 درصد گران تر می باشد. که علت آن به مقدار مصرف مواد اولیه که در ساخت هریک از این سازه ها استفاده می شود بستگی دارد.

مثلا اگر در سوله های بتنی از 20 تن سیمان استفاده می شود در سوله اسکلت فلزی حدود 11 تن و در سازه LSF چیزی حدود 5 تن سیمان مورد استفاده قرار می گیرد. این موضوع معمولا برای مصرف فولاد هم صدق دارد و اگر در ساخت سوله ی از  تن فولاد استفاده شود در سازه فلزی این مقدار چیزی حدود 3 تن است.

 

عوامل موثر در هزینه ساخت سوله
نوع کاربری کیفیت مصالح شرایط جوی
دستمزد کارگران نحوه حمل و نقل آن مقاومت آن در برابر شرایط جوی

 

بیشتر بدانید:

آشنایی با سوله دست دوم

 

مزایای استفاده از سوله ال اس اف

این سوله ها دارای یک سری مزایا هستند که این مزایا به شرح زیر است:

  • قابلیت نصب سازه با سرعت بالا در مدت زمان کوتاه
  • مقاومت در برابر آتش سوزی
  • صرفه جویی در مصرف انرژی
  • وزن سبک
  • حمل و نقل آسان
  • کاهش هزینه و زمان حمل ونقل
  • مقاومت بالا در برابر رطوبت و نم
  • قابلیت جا به جایی سازه در مکان های مختلف با کمترین اتلاف مصالح
  • ایجاد محیط کارگاهی فاقد نخاله و دور ریز و هدر رفت مصالح
  • سازگار بودن سازه شرایط آب و هوای گوناگون در اقلیم های مختلف

علت استفاده از این سوله ها

در برخی از مواقع برخی از افراد برای این که پروژه خود را راه اندازی کنند به یک سوله حد متوسط و کوچک نیاز دارند و توانایی پرداخت هزینه های بالا و گزاف را نخواهند داشت  همچنین پیمانکاران هم از قبول ساخت پروژه های کوچک امتناع می کنند که در این موارد شما می توانید به وسیله سیستم ال اس اف و یا سوله های سبک استفاده کنید. این سوله ها به کمک قاب های فلزی و به وسیله پیچ و مهره نصب می شوند. این سازه های صنعتی تا ارتفاع 6 متر و دهانه 10 متر قابلیت اجرا دارند و بسیار مقرون به صرفه و اقتصادی هستند.

این سوله ها دارای وزن پایینی هستند و نیازی به استفاده از ماشین آلات سنگین نمی باشد و به این دلیل می توان از آن در مناطق صعب العبور به راحتی استفاده کرد. قطعات اصلی این سوله از تعداد زیادی برخوردار نیست و به این دلیل می توان در مدت زمان کوتاه و با استفاده از ابزار های ساده فرم های مختلفی برای آن تولید نمود.

این سوله به دلیل مزایای بسیاری که دارد بسیار مورد توجه تولید کنندگان ، صنعتگران و شرکت های صنعتی قرار گرفت. قیمت مناسب، ساخت سریع، سبک بودن، حمل و نقل آسان مصالح و… باعث شده است که استفاده از این سوله ها بسیار مورد توجه قرار بگیرد.

همچنین ساخت سوله بسیار زمان بر و استفاده از تیرآهن های بسیار سنگین و هزینه بر باشد در صورتی که سوله های  LSF این گونه نیستند و بسیار مقرون به صرفه می باشند.

به نقل از سایت سوله ساز می توان در یک تعریف ساده گفت که LSF یک سیستم پیش ساخته استکه از آن در بیشتر کشور ها به خصوص کشور های مدرن و صنعتی برای ساخت سوله و برای کاربری های متفاوت استفاده می شود. این واژه به معنای قالب های فولادی سبک است. مقاطع پیش ساخته LSF از نورد سرد ورق های فولادی با الیاژ مخصوص ساخته می شود.

جمع بندی

به طور کلی می توان گفت سوله های سبک دست دوم و یا سوله های سبک پیش ساخته یا همان ال اس اف قابلیت این را دارند که از آن در سازه های صنعتی و نیمه صنعتی  و یا اداری مورد استفاده قرار بگیرند. این سوله ها از لحاظ اقتصادی هم نسبت به سوله های دیگر بسیار اقتصادی هستند و با توجه به امکان طراحی های مختلفی که برای این سوله ها وجود دارد می توانید دکوراسیون های مختلفی را برای آن ها انجام دهید.

امکان ارسال نظر وجود ندارد!