انواع اسکلت فلزی

اسکلت فلزی ساختمان یکی از مهم ترین اجزای ساختمان ها است و می توان گفت که در ساخت و ساز و در صنعت ساختمان سازی اسکلت فلزی به دلیل استحکام زیاد و سرعت اجرای بالا و مناسب و قابلیت انعطاف در طراحی بسیار مورد توجه قرار می گیرد. این اسکلت ها معمولا از اجزای مختلفی تشکیل شده اند و نحوه اجرا و پیاده سازی مختلفی دارند که هر یک از آن ها دارای ویژگی های منحصر به فردی است. در ادامه این مطلب بنا داریم توضیحات بیشتری در مورد معرفی انواع اسکلت فلزی در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

انواع اسکلت فلزی

انواع اسکلت فلزی

اسکلت فلزی چیست؟

اسکلت فلزی دارای وزن مناسبی است و از یک طرف باعث کاهش وزن ساختمان هم می شود و در برابر  فشار و ضربه دارای استحکام بسیار زیادی است. قطعات استفاده شده در درون اسکلت فلزی به دو روش پیچ و مهره و جوشکاری به یک دیگر وصل می شوند که هر یک از آن ها دارای ویژگی منحصر به فردی است.

معرفی انواع اسکلت فلزی

تمامی اسکلت های فلزی دارای ویژگی های مانند: قیمت مناسب و پایداری ، وزن سبک و مقاومت بالا است و به این دلیل یک گزینه بسیار مناسب برای استفاده تمامی پروژه های عمرانی به حساب می آید. اسکلت فلزی ساختمان معمولا به دو روش پیچ و مهره و جوشی می باشند.

اسکلت فلزی جوشی

تمامی مراحل ساخت و ساز اسکلت فلزی جوشی در مکان ساخت انجام می شود. قطعات ستون و تیرها به هم جوش می شوند در اجرای اسکلت جوشی کیفیت جوشکاری دارای اهمیت بسیار زیادی است چون که امکان دارد در شرایط آب و هوایی خاص مانند حرارت و رطوبت زیاد این جوش ها از هم باز شوند و کل ساختمان ریزش کند.

در ساخت و ساز سوله های سبک و کوچک از اسکلت فلزی جوشی استفاده می کنند. چون که وصل کردن مقاطع فولادی در سازه های بزرگ به روش جوشکاری سخت تر می باشد. اتصالات در اسکلت فلزی جوشی با توجه به قطعات و موقعیت آن ها در انواع مختلفی دسته بندی می گردند مانند:

  • سپری
  • اتصال لب به لب روی هم
  • اتصال پیشانی
  • گوشه گونیا

اسکلت فلزی پیچ و مهره

در اسکلت فلزی پیچ و مهره تمامی ستون و تیرها از قبل در کارخانه تولید می شوند و بعد توسط کامیون و تریلی به محل پروژه انتقال داده می شوند و در آن مکان تیر و ستون های فولادی به وسیله پیچ و مهره به یک دیگر وصل می شوند تا در نتیجه اسکلت اولیه آن شکل بگیرد. اسکلت فلزی پیچ و مهره ای بهترین انتخاب در بین دیگر اسکلت ها است انتخاب نوع وسیله نقلیه برای حمل و نقل باید حتما متناسب با سازه شما باشد و شما با انتقال تیر و ستون ها در محل ساخت و ساز و تنها با پیچ و مهره کردن آن ها می توانید سازه خود را آماده کنید. سرعت انتقال ساخت و ساز با اسکلت پیچ و مهره ای  به مراتب بیشتر از دیگر انواع اسکلت فلزی می باشد.

این نوع اسکلت دارای کاربرد های بسیار زیادی است این سازه معمولاً در ساختمان های بزرگ که متراژ بالایی دارند استفاده می شود. برای ساخت و ساز پروژه های بزرگ به دقت و توجه و سرعت بالایی نیاز است که اسکلت فلزی پیچ و مهره ای این نیاز را برطرف می کند. ساختمان های بزرگ دارای بار زیادی هستند پس باید به اندازه کافی محکم باشند تا ساختمان تحت هر شرایطی سالم بماند و به این دلیل اگر کوچک ترین ایرادی در اسکلت فلزی باشد ممکن است ساختمان ریزش کند.

مزایا و معایب اسکلت فلزی ساختمان

بعد از آشنایی و معرفی انواع اسکلت فلزی بهتر است با مزایا و معایب آن نیز آشنا شوید.

مزایا

از سری مزایای اسکلت فلزی ساختمان می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • سازه های فلزی بسیار سریع تر از دیگر سازه های بتنی اجرا می شوند چون که سوار شدن ستون و تیرها به شکل ماژولار می باشد ولی اسکلت های بتنی به قالب بندی و بتن ریزی طبقه به طبقه نیازمند هستند که زمان زیادی صرف  می شود.
  • زمین این روز ها ارزش زیادی پیدا کرده است و استفاده از مقاطع فولادی به عنوان مصالح یک مزیت بسیار بزرگ به حساب می آید به این صورت که ستون های فلزی نیاز به فضای کمتری دارند و همچنین به کمتر شدن فضای مرده هم کمک زیادی می کنند.
  • ساختمان های که دارای اسکلت فلزی هستند نسبت به دیگر ساختمان ها دارای وزن کمتری هستند و این به دلیل مقاومت بالای مقاطع فولادی نسبت به وزن بالای آن می باشد.
  • اسکلت های فلزی دارای دوام بالای هستند که این موضوع باعث رضایت بهره برداران شده است مثلا ساختمان های که با اسکلت فلزی ساخته شده اند در برابر عواملی مانند: باد، زلزله، طوفان دارای مقاومت زیادی هستند و درصورتی که به درستی از آن نگهداری کنید تا سال های زیادی قابل استفاده و بهره برداری است.

معایب

  • فولاد یک نوع آلیاژ آهن است که این موضوع باعث حساسیت بالا نسبت به خوردگی می شود و این موضوع معمولا با رنگ های ضد زنگ و دیگر اقدامات تا حد زیادی برطرف می شوند.
  • فولاد دارای ضریب انبساط بالایی است پس با تغییر شدید در درجه حرارت تغییر شکل زیادی می دهند به طور مثال در فرآیند ساخت یک انبار ، چند قاب فلزی بدون در نظر گرفتن گپ برای انبساط و انقباض به یک دیگر وصل می شوند و ممکن است در عرض چند ماه و با تغییر دمای فصلی انبار تخریب گردد.

مراحل ساخت و اجرای اسکلت فلزی

همانطور که می دانید فونداسیون هر سازه استحکام آن را تعیین می کند در پروسه اجرای فونداسیون به آرماتوربندی نیاز است که این کار با توجه به نقشه انجام می شود. برخی از مراحل اجرای اسکلت فلزی به صورت زیر است:

ساخت ستون های فولادی

ستون های اسکلت فلزی را می توان نماد مقاومت و استحکام آن دانست و نحوه اجرای آن در اسکلت فلزی بسیار اهمیت دارد. ستون ها وظیفه انتقال بارهای وارده به فونداسیون را دارند و این کار به مقاومت بالایی نیاز دارد.

ساخت پایه و فونداسیون

اجرای فونداسیون اسکلت فلزی یکی از فرآیندهای بسیار مهم می باشد که به دقت و نوجه بالایی نیاز دارد چون که فونداسیون بار و فشار زیادی را متحمل می شود و اگر به هر دلیل بدون در نظر گرفتن معیار های ایمنی ساختمانی اجرا شود سازه با مشکلات زیادی روبرو خواهد شد. پس قبل از شروع اجرای فونداسیون روی زمین و خاک منطقه را حتما بررسی کنید تا از استحکام و دوام آن مطمئن شوید.

سیستم های سقف

امروزه سقف های بسیاری  در اجرای سازه و اسکلت استفاده می شود که انتخاب نوع آن به شرایط و انتظارات  کارفرماها بستگی دارد. سقف تیرچه و بلوک ، وافل، یوبوت، هالوکور و…. از سری سقف های مورد استفاده می باشند.

سیستم بادبند

سیستم بادبند باعث مقاومت سازه در برابر نیروهای هم چون: زلزله و باد است و با توجه به نقشه از ناودانی جفت، تک و جفت تک بهره می برد. بعد از انتخاب پروفیل بادبند از یک ستون به ستون دیگر  به صورت چپ و راست نصب می شود و به کمک جوش از دو سمت آن را مهار می کند.

نصب تیر های فلزی

بعد از نصب کردن ستون های اسکلت فلزی نوبت به اجرای تیرها می رسد معمولا تیرها به صورت شیب دار و افقی نصب می شوند و وظیفه انتقال  بارهای قائم بر ستون را عهده دار هستند. اتصال تیر به ستون به سه صورت ساده، نیمه صلب، و صلب انجام می شود.

قیمت خرید و ساخت سوله

قیمت خرید و ساخت سوله

کلام آخر

در این مطلب سعی کردیم توضیحات کاملی را در مورد معرفی انواع اسکلت فلزی در اختیار شما قرار دهیم. برای خرید این اسکلت ها باید از شرکت های سوله سازی که این اسکلت ها را با کیفیت و استحکام بالایی می سازند خریداری کنید تا از دوام و کیفیت آن ها اطمینان داشته باشید. شما حتی می توانید سوله دست دوم برای راه اندازی کاربری خود هم از این شرکت ها خریداری کنید که با خرید این سوله های دست دوم می توانید در هزینه های خود هم صرفه جویی کنید.

امکان ارسال نظر وجود ندارد!