هر شهرک صنعتی دارای تعداد زیادی سوله صنعتی سبک و سنگین در متراژ های متغیر با کاربری های مختلفی است که با یک لی اوت بسیار منظم در کنار یکدیگر ساخته شده اند. ساخت یک سوله صنعتی با کیفیت می تواند فضای ایده ال مورد نیاز برای هر نوع کسب و کاری را به بهترین شکل فراهم کند. سوله ها نقش بسیار مهمی در ایجاد فضاهای بزرگ برای مخازن، کارگاه ها، سالن های ورزشی و… دارند. ساخت سوله سبک و سنگین مسئولیت بسیار مهمی برای معماران و مهندسین مشغول به کار در این حوزه دارد. در ادامه توضیحات بیشتری در مورد ساخت انواع سوله صنعتی سبک و سنگین در اختیار شما عزیزان قرار می دهیم.
سوله صنعتی سبک
ساخت سوله های سبک یکی از روش های بسیار پیشرفته و مدرن است که در چند سال گذشته بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این سوله ها به دلیل وزن کم و زمان بر نبودن مدت ساخت ، قابلیت جا به جایی و استفاده ی چند باره و همچنین اقتصادی بودن و استفاده از متریال با کیفیت و پایدار بسیار مورد توجه قرار گرفته اند. این ساختمان ها برای استفاده های صنعتی، کشاورزی، تجاری و…. طراحی شده اند. به علاوه برخی از سوله های سبک می توانند یک انتخاب عالی برای محل انباشت و نگهداری کالا، پارکینگ ها و ورزشگاه های موقت باشند. سوله های سبک یک روش نوین و پویا در صنعت ساخت سوله است و دارای جایگاه مهم و حیاتی می باشد.
برخی از سوله های سبک مانند:
سوله قوسی سبک
سوله های قوسی همانگونه که از نامش پیدا می باشد دارای سقف منحنی و قوس دار است و با استفاده از تیرورق و ورق گالوانیزه اجرا می شود و این سوله دارای انواع مختلفی است مانند: سوله سبک قوسی به زمین به زمین، سوله قوسی دیوار به دیوار، سوله قوسی سه گوش و…. است. در ساخت این سوله به علت استفاده از مصالح و مواد اولیه باکیفیت دارای مقاومت و پایداری بسیار زیادی است. از مزایای ساخت سوله سبک قوسی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- سوله های سبک حمل و نقلی بسیار آسان دارند و آن هم به علت وزن سبک آن است.
- تنوع و زیبایی این سوله ها آن ها را به یک سازه بسیار پر مصرف تبدیل کرده است.
- قیمت سوله سبک قوسی بسیار مناسب تر از دیگر سازه های است.
- مقاومت و استقامت این سازه ها از سوله های دیگر بسیار بالاتر می باشد.
- تهویه این سوله ها به بهترین شکل اجرا می شوند چون سقف به صورت قوسی است.
- زمان ساخت سوله سبک قوسی بسیار کمتر است.
- سوله سبک قوسی دارای دفترچه محاسبات است و مورد تایید سازمان نظام مهندسی است.
سوله صنعتی سنگین
نوع دیگری از سازه های هستند که به آن ها سوله صنعتی سنگین می گویند که دارای طرفداران مخصوص به خود هستند و شما می توانید برای سازه های خود از این نوع سوله استفاده کنید. ساخت سوله سنگین دارای مراحل پیچیده ای است و نیاز به بررسی دقیق و برنامه ریزی منظمی دارد . سوله سنگین معمولا برای استفاده در صنعت های مانند: ساخت و ساز ، خودرو سازی، صنعت دو معدن و… طراحی می شوند. در ساخت این نوع سوله باید به یک سری موارد مانند: مواد ساختمانی، سطح باربری، حمل و نقل و استفاده از تجهیزات توجه بسیاری نمود.
از سری مزایای سوله صنعتی سنگین می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- امکان نصب جرثقیل های سقفی بر روی سوله سنگین
- استقامت سوله های سنگین در مقابل بارش برف و باد و برف بسیار زیاد است.
- قابلیت استفاده مجدد از تمامی قطعات مورد استفاده در ساخت سوله های سنگین وجود دارد.
مراحل ساخت سوله صنعتی سبک و سنگین
برای ساخت سوله های سبک و سنگین باید یک سری مراحل انجام شود که این مراحل به صورت زیر است:
- دریافت مجوز های شغل مورد نظر با کاربری مد نظر و مشخص در متراژ مورد نیاز
- خرید زمین از شهرک ها با توجه به متراژ ساخت سوله صنعتی و با توجه به فضاهای آتش نشانی ، فضای سبز و….
- دریافت معرفی های مورد نیاز برای تهیه ی نقشه ساخت سوله و مجوز احداث
- دریافت مشاوره از مهندسین خبره که در این رشته فعالیت دارند و تهیه ی دفترچه محاسبات و نقشه های ساخت سوله به تایید نظام مهندسی
- ارائه اصل و کپی نقشه های ساخت سوله و مجوز های احداث و انشعابهای برق ، گاز و آب
- لایه برداری ، خاک ریزی و مسطح سازی زمین مورد نظر به وسیله پیمانکاران و کارشناسان
- آرماتوربندی و قالب بندی فونداسیون سازه بر اساس با نقشه های ساخت سوله
- دریافت مجوز بتن ریزی
- سوله سازی و اسکلت فلزی همزمان با اجرای فونداسیون
- بعد از تایید ناظر و سازمان قطعات سوله را به محل حمل می کنند و آنها نصب می شوند.
- در این مرحله با توجه به نقشه های ساخت سوله توسط ناظر سازه کنترل و تایید و مجوز دیوار چینی و پوشش سقف و بدنه سوله صادر می شود.
هزینه ساخت سوله صنعتی
قیمت سوله صنعتی با توجه به یک سری موارد تعیین می شود که این موارد شامل: محل احداث سوله، پوشش سقف، اتصالات سوله، مواد اولیه برای ساخت، اتصالات سوله، متراژ سوله و مساحت و… است. در بازار معمولا نوسانات قیمت مصالح و مواد اولیه بسیار زیاد می باشد. پس نمی توان قیمت دقیقی برای ساخت سوله های دست دوم و یا سوله نو در نظر گرفت.
ساخت سوله صنعتی سبک با بهترین کیفیت و با قیمت مناسب را باید توسط شرکت های سوله سازی که تجربه و مهارت زیادی در این زمینه دارند انجام شود.
سوله های سنگین از متریالی مانند فولاد و بتن در ساخت آن ها استفاده می شود که هزینه های تهیه آن ها بسیار بالاتر می رود. معمولا برای ساخت سوله سنگین نیاز به نیروی کار بیشتری است که باعث افزایش هزینه ها هم می شود.
پس می توان گفت هزینه ساخت سوله سبک و سنگین با توجه به متریال و نیاز به نیروی انسانی با یکدیگر متفاوت است.
کاربرد ساخت سوله سبک و سنگین
سوله ها از سری کاربردی ترین و محبوب ترین سازه ها در صنعت ساختمانی می باشند این سوله ها به دلیل ساختار ساده، زمان ساخت کوتاه، هزینه تولید کمتر در بیشتر موارد از این سوله ها استفاده می شود. سوله های سبک عموما برای استفاده از کارگاه ها، انبارها و فضاهای صنعتی کوچک گزینه مناسبی هستند. این نمونه سوله ها از فلزاتی مانند فولاد گالوانیزه ساخته خواهند شد و به راحتی قابل جا به جایی می باشند.
سوله های سنگین برای استفاده در پروژه های ساختمانی و صنایع بزرگتر مناسب می باشند. این سوله ها از فلزات سنگین برای ساخت استفاده می کنند و به علت ساختار قوی و پایدار می توانند بارهای سنگینی را تحمل نمایند.
کاربرد سوله ها در هر دو نوع سبک و سنگین به علت امکاناتی که ارائه می دهند و به علاوه سرعت و سهولت ساخت، بسیار متنوع می باشد و در صنایع بسیاری مانند خودروسازی، کشاورزی، فضاپیمایی، و…. استفاده می شوند.
جمع بندی
در این مطلب سعی کردیم توضیحات کاملی در مورد ساخت انواع سوله صنعتی سبک و سنگین در اختیار شما قرار دهیم. همانطور که گفته شد سوله ها ساز های بسیار کاربردی هستند که شما می توانید در بسیاری از کاربری های خود از آن استفاده کنید. ساخت سوله سبک و سنگین به تجربه و تخصص زیادی نیاز دارد از این رو بهترین کار کمک گرفتن از شرکت های سوله سازی است که می توانند به شما در ساخت بهترین سوله با کمترین هزینه کمک زیادی نمایند.