ساخت و طراحی سوله تجاری

ساخت و طراحی سوله تجاری

در سال های اخیر به دلیل کاربرد گسترده سوله در صنایع مختلف مانند دامداری، کشاورزی، تولیدات صنعتی، انبار، ورزشگاه ها و … روند ساخت سوله و آشنایی با مراحل ساخت سوله اهمیت زیادی پیدا کرده است. برای ساخت سوله لازم است مراحل اداری، اجرایی، مرحله نصب و تکمیل سوله مو به مو اجرا شوند. بنابراین اگر به فکر احداث یک سوله هستید و قصد دارید با مراحل ساخت سوله آشنا شوید با ما همراه باشید.

مراحل ساخت سوله 

به نقل از مجله قارتال برای ساخت سوله باید ۵ مرحله کلی را با دقت بالا و توسط افراد با تجربه طی کرد تا سازه ای با کیفیت طراحی و اجرا شود. در این بخش از مقاله شما را با مراحل ساخت سوله آشنا می کنیم.

۱- مراحل ابتدایی و اداری ساخت سوله 

برای ساخت بهترین سازه پیش از انجام هر کاری لازم است که مراحل اداری و مشاوره به خوبی انجام شود.

  • مرحله مشاوره

ابتدایی ترین مرحله در ساخت سوله، گرفتن مشاوره است که باید آن را جدی گرفت. متاسفانه برخی از کارفرمایان این مرحله را جدی نمی گیرند اما برای ساخت سازه ای کارآمد و مناسب طی کردن مرحله مشاوره بسیار حائز اهمیت است. در این مرحله از اقدامات آتی که در روند ساخت سوله باید طی شوند آگاه خواهید شد. علاوه بر این با چگونگی روند مراحل قانونی و اداری ساخت سوله نیز آشنا خواهید شد بنابراین این مرحله را نادیده نگیرید.

  • دریافت مجوز ساخت سوله 

اولین اقدام بعد از مرحله مشاوره، دریافت مجوز ساخت سوله است. این مرحله اولین اقدام قانونی و اداری برای ساخت سازه می باشد که با توجه به نوع کاربرد سوله، اعتبار کارفرما، محل ساخت سازه و مواردی از این قبیل صادر می شود.

  • انتخاب زمین سوله 

بعد از دریافت مجوز ساخت سازه، نوبت به انتخاب محل احداث سوله می رسد. انتخاب نوع زمین و محیط جغرافیایی در روند ساخت سوله اهمیت بسیار زیادی دارد. زمینی که به منظور محل احداث ساخت سازه انتخاب می شود باید از طرف شرکت سازنده تایید شود.

  • تعیین کاربری سوله 

بعد از طی کردن مراحل فوق، باید کاربری سوله را مشخص کرد چرا که  برای بعضی از کاربری ها باید سوله ای مستحکم تر و مقاوم تر طراحی و اجرا شود. به عنوان مثال اگر کاربری سوله از قبل مشخص نباشد چگونه می توان کف سازی سوله را به صورت مناسب انجام داد یا اینکه یک سوله کاربردی طراحی و اجرا کرد‌.

در برخی موارد هم لازم است که ساختار سوله به طور منسجم انجام شود. البته سوله سبک و سوله دست دوم که برای مصارف سبک تر کاربرد دارند به انجام مراحل سنگین ساخت نیازی ندارند و از لحاظ اقتصادی هم مقرون به صرفه تر هستند. تمام موارد ذکر شده پس از تعیین کاربری سازه، مشخص می شوند.

۲- مراحل عملیات ساخت سوله 

مراحل اجرایی در روند ساخت سوله در روند ساخت سازه اهمیت زیادی دارند چرا که در این مرحله سایر قطعات سوله برش می خورند و برای نصب آماده می شوند. در این بخش مراحل عملیات ساخت سوله را با هم بررسی می کنیم.

  • خاکبرداری 

اولین گام از عملیات ساخت سوله، خاکبرداری است. در این مرحله شرکت های مهندسی معتبر و متخصصین با تجربه و کارآزموده به ایمنی کار کمک شایانی می کند. طی عملیات خاکبرداری تراز کردن سطح خاک، آزمایش خاک برای شروع اجرای فونداسیون و … انجام می شود.

آزمایشگاه های مهندسی خاک نقش بسیار مهمی در این مرحله ایفا می کنند و به کاربران اطمینان لازم را برای اجرای یک سازه موفق با رعایت اصول ایمنی و علمی به کاربران ارائه می دهند.

  • اجرای فونداسیون 

بخش بسیار مهمی از ساخت هر سازه به آماده سازی بسترهای مناسب و اجرای فونداسیون مربوط می شود. در این مرحله نظارت صحیح بر اجرای فونداسیون مراحل بعدی کار را تضمین می کند.

  • ساخت سوله 

بعد از اجرای فونداسیون اکنون نوبت به ساخت سوله می رسد. البته بخش بسیار مهم و کلیدی ساخت سوله شامل فونداسیون کردن سوله می شود. در مرحله ساخت سوله باید بر اجرای صحیح فونداسیون نظارت شود تا مراحل بعدی نیز به خوبی انجام شوند.

  • آماده سازی تجهیزات سوله

 

۳- مراحل نصب سازه 

برای بدست آوردن بهترین نتیجه بعد از طی نمودن مراحل روند ساخت سوله باید تمام مراحلی را که در این بخش ذکر می کنیم زیر نظر مهندسین ناظر با تجربه و ماهر پیش ببرید تا در نهایت سازه ای با کیفیت تحویل بگیرید. در واقع می توان گفت که حساس ترین و دشوارترین مرحله ساخت سوله، مرحله نصب آن است.

  • مرحله حمل 

برای ساخت سوله باید تمام تجهیزاتی که از پیش برای اجرای سوله هماره شده اند به محل احداث سوله منتقل شوند. برای  انجام این کار به کمک خودروهای باری نیاز دارید. اجزای سوله باید در محل ساخت سوله تخلیه شوند و سپس مراحل بعدی ساخت و نصب سوله طی شوند.

  • مرحله نصب ستون ها

بعد از اینکه اجزای سوله در محل احداث آن به طور کامل تخلیه شدند باید نصب ستون های سازه انجام پذیرد. ستون های سازه را معمولا را به کمک ماشین های مخصوص و جرثقيل نصب می کنند. در این مرحله لازم است ناظری کارآزموده حضور داشته باشد تا سازه ای با کیفیت بالا احداث شود.

  • نصب سایر قطعات سوله 

زمانی که اسکلت سوله برپا شد باید سایر تجهیزات را بر روی سوله نصب کنید. در این مرحله ساخت بخش اصلی سازه به پایان می رسد. اجرای موفق سایر قطعات سوله تاثیر بسزایی در کارایی بهینه آن و تدارک فضای مناسب دارد.

۴- مراحل ساختمانی ساخت سوله 

یکی دیگر از مراحل مهم ساخت سوله، مراحل ساختمانی آن است در این مرحله ابتدا باید سقف سوله نصب شود. پوشش دهنده های سقف سازه که باید بر روی پرلین نصب شوند معمولا عایق بندی شده هستند. اکثر این پوشش دهنده ها به منظور تهویه کردن هوا دارای دریچه هایی هستند.

بعد از نصب سقف سوله، نوبت به دیوار کشی سوله می رسد که با استفاده از پروفیل های سبک، ورق های گالوانیزه و سنگین امکان پذیر است‌.

سوله هایی که باید در و پنجره برای آنها نصب شود مراحل ساختمانی دیگری برای آنها در نظر گرفته می شود به عنوان مثال این درب ها باید کرکره ای یا ریلی باشند یا پنجره های آنها نیز به صورت بازشو یا نورگیر در ساختمان سوله نصب شوند.  در پایان اگر سوله به یک جرثقيل سقفی نیاز داشته باشد باید آن را به جرثقيل سقفی مجهز کنید.

۵- مراحل تکمیلی سوله سازی

در این مرحله سوله به بهره برداری می رسد ولی پیش از آن لازم است که سوله را به تجهیزات و امکانات مورد نیاز مجهز کنید. در ادامه به مهم‌ترین امکانات و تجهیزات سوله اشاره می کنیم.

  • ژنراتور
  • برق
  • سردخانه
  • دزد گیر
  • دوربین های مدار بسته
  • سیستم اطفا حریق
  • سیستم های گرمایشی و سرمایشی
  • سیستم های تهویه هوا

البته بر حسب نوع کاربری سوله می توان بعضی از تجهیزات آن را کم یا زیاد کرد. قیمت نهایی ساخت سازه با توجه به امکانات و تجهیزات، ابعاد سوله و … متغیر خواهد بود. 

 کاربرد انواع سوله

فروشگاه ها آشیانه هواپیما کارگاه ها و کارخانه های صنعتی
گلخانه ها تعمیرگاه ها نگهداری انواع کالا

چند توصیه مهم و کاربردی در ساخت سوله 

ساخت سوله کاری نسبتا دشوار، هزینه بر و زمان‌بر است که اجرای مرحله به مرحله آن به داشتن اطلاعات کافی و لازم نیاز دارد. از این رو سوله باید با توجه به نوع کاربری ساخته شود و در انتخاب مجری این پروژه حساسیت بسیار بالایی به خرج دهید. در این بخش از مقاله به چند نکته مهم که باید در ساخت سوله به آنها دقت کنید را ذکر می کنیم.

  • در نظر گرفتن ابعاد سوله
  • انتخاب محل مناسب برای ساخت سوله
  • انتخاب متریال مناسب برای سوله
  • اطمینان یافتن از رعایت مقررات و  قوانين ساختمانی
  • اجرای فونداسیون صحیح
  • استفاده از مواد اولیه با کیفیت بالا
مشاوره ساخت سوله

مشاوره ساخت سوله

جمع بندی 

در این مطلب شما را با مراحل ساخت سوله و نکات مهمی که باید در ساخت سوله بدان ها توجه کنید آشنا کردیم. سوله ها، سازه ای دارای شیب و با کاربردهای متنوع هستند که به دلیل مقاومت بالا، وزن سبک و قیمت مناسب مورد توجه بسیاری از کارآفرینان قرار گرفته اند. مراحل ساخت سوله شامل انجام مشاوره، مرحله اجرا و نصب سوله، مجهز کردن سوله به امکانات و تجهیزات و پس از آن مرحله بهره برداری از سوله است.

امکان ارسال نظر وجود ندارد!