ساخت سوله مرغداری

سوله مرغداری همانگونه که از اسمش هم پیداست مکانی برای نگهداری مرغ، بوقلمون و انواع طیور است که با هدف نگهداری پرورش جوجه، مرغ های تخم‌گذار و نگهداری مرغ برای تامین پروتئین ساخته می شوند. سوله های مرغداری در انواع مختلفی با توجه به شرایط آب و هوایی طراحی و ساخته می شوند و هر کدام برای مقاصد خاصی کاربرد دارند. در این مطلب، شما را با ساخت سوله مرغداری و انواع آن آشنا می کنیم، تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

 

روش ساخت سوله مرغداری 

 

ساخت سوله مرغداری با ساخت تمام سوله های استاندارد تفاوت دارد چرا که در این نوع سوله ها قرار است موجوداتی زنده پرورش دهند بنابراین مواردی مانند تهویه و بهداشت باید به بهترین شکل ممکن طراحی و اجرا شوند. ابعاد سوله مرغ را با توجه به شرایط آب و هوایی و ظرفیت آن متفاوت می باشد. برای طراحی و ساخت سوله های مرغداری از روش های گوناگونی استفاده می کنند که به عبارت زیر هستند.

ساخت سوله مرغداری

ساخت سوله مرغداری

 ساخت سوله مرغداری با تیرورق های سینوسی

 

یکی از ویژگی های بارز سوله های مرغداری با تیرورق های سینوسی، صرفه جویی در مصرف فولاد است. این سازه در عین بهینه سازی مقاومت و استحکام آن نیز حفظ می شود. با توجه به صرفه جویی مصرف فولاد در این سازه ها بدون شک شاهد قیمت آنها نیز خواهید بود.

بنابراین اگر به دنبال یک سوله مرغداری با قیمت مناسب تری هستید ساخت سوله مرغداری با تیرورق های سینوسی را به شما پیشنهاد می کنیم.

 

 ساخت سوله مرغداری با تیرورق به صورت سنتی

 

یکی از روش های ساخت سوله مرغداری که از زمان های قدیم تاکنون مورد استفاده قرار گرفته ساخت سوله مرغداری با تیرورق به صورت سنتی است. البته هزینه های طراحی و اجرای این سوله در مقایسه با روش قبلی بالاتر است.

 

 ساخت سوله مرغداری به روش یو بی ام 

 

اگر از لحاظ تامین بودجه هیچگونه محدودیتی ندارید از روش ساخت سوله مرغداری به روش یو بی ام بهره ببرید. هزینه ساخت این نوع سوله ها بسیار بالاست و مقرون به صرفه و اقتصادی نیست. لازم به ذکر است که برای طراحی و اجرای سوله مرغداری به روش یو بی ام باید شرایط خاصی حاکم باشد بنابراین نمی توانید در همه حال از آنها استفاده کنید.

 

انواع سوله های مرغداری 

 

همانطور که در متن فوق ذکر کردیم در طراحی سوله های مرغداری، مواردی از قبیل ظرفیت، منطقه پرورشی، نظر سرمایه گذاران و شرایط آب و هوایی تاثیر گذار هستند. در این بخش انواع سوله های مرغداری را به شما معرفی می کنیم.

 

سوله های قوسی

 

سوله های مرغداری با سقف قوسی جز مدرن ترین سوله های مرغداری هستند به همین دلیل سوله های کمتری با این نوع سقف وجود دارد. از مهمترین مزایای سوله های با سقف قوسی می توان به اجرای آسان تر، هوادهی بهتر سالن و سبک بودن سازه اشاره کرد.

البته در ساخت سوله های با سقف قوسی باید مقاومت آن را در مقابل بادهای شدید منطقه حتما در نظر بگیرید. به عنوان مثال مناطقی که بادهای شدید موسمی در آن مرسوم است باید حتما تمهیدات ویژه ای به منظور مقاومت این سوله ها در مقابل باد اتخاد شود.

اما یکی دیگر از نکاتی که در خصوص این سوله ها باید به آن اشاره کنیم وضعیت تهویه هوا در فصل زمستان است که به بهترین نحو ممکن انجام می شود. برای تهویه هوا در فصل زمستان از پنجره های اینلت بهره می برند. در سوله های دارای سقف قوسی تهویه هوا توسط اینلت ها به بهترین شکل صورت می گیرد.

 

جهت آشنایی با ساخت سوله سبک بر روی لینک زیر کلیک نمایید

ساخت سوله سبک

 

 

 سوله های دو طبقه 

 

سوله های مرغداری را می توان به شکل یک طبقه، دو طبقه و حتی بیشتر طراحی می شود. سوله های دو طبقه بیشتر در شمال کشور به دلیل کمبود زمین به چشم می خورند که البته در سال‌های اخیر در اکثر نقاط کشور روز به روز بیشتر می شوند.

نکته مهمی که در ساخت سوله های دو طبقه باید به آن توجه شود تعبیه ستون در سالن است. تعداد ستون های تعبیه شده در سوله های دو طبقه بسته به وزن نهایی سقف و عرض سالن توسط مهندسین سازه محاسبه می شوند.

 

سوله های طاق ضربی

 

سوله های طاق ضربی از قدیمی ترین نوع سوله های مرغداری هستند که مصالح مورد استفاده آنها آجر و سقف آنها به شکل گنبدی بوده است. سوله های طاق ضربی بیشتر در مناطق گرمسیری مشاهده می شوند.

 

 سوله های دو شیب

 

سوله های دو شیب از جمله رایج ترین نوع سوله ها در کشور ما هستند که سقف آنها به صورت شیروانی طراحی شده است. البته شیب این سازه ها زیاد بالا نیست و برای اجرای آن از متریال های گوناگونی استفاده می کنند. بهترین حالت ساخت سوله های دو شیب این است که به صورت پیچ و مهره ای ساخته شوند.

 

نکات مهم ساخت سوله مرغداری 

 

تهویه سالن یکی از مهم ترین و اصلی ترین فاکتورها در ساخت سوله مرغداری است که به دو صورت سیستم تهویه عرضی و سیستم تهویه تونلی انجام می شود. علاوه بر این از دیگر نکات مهم ساخت سوله مرغداری می توان موارد زیر را نام برد.

  • پوشش سقف سوله
  • ابعاد استاندارد سوله
  • ابعاد سالن سوله
  • مکان مناسب و محوطه مناسب برای دایر کردن سوله
  • فضای مناسب برای قرار دادن تجهیزات
  • مطلبقت ارتفاع آن با استانداردها
  • انتخاب مکان های سهل الوصول و درست برای ساخت سازه های مورد نیاز و مکمل مانند انبار تجهیزات، درمانگاه، انبار دانه و …

 

ساخت اسکلت سوله مرغداری 

 

ساخت اسکلت سوله مرغداری با دو روش باز و جوشی راه اندازی می شود. اما پیشنهاد ما به شما برای ساخت سوله از جنس اسکلت با روش پیچ و مهره است چرا که اسکلت این نوع سوله ها تماما بوسیله پیچ و مهره بهم متصل می شوند و با استفاده از ضد زنگ در زمان های طولانی به خوبی محافظت می شوند.

 

مراحل ساخت سوله مرغداری 

 

در این بخش از مقاله مراحل ساخت سوله های مرغداری را به ترتیب ذکر می کنیم.

  • انتخاب و انجام یک مشاوره اصولی
  • عملیات ساخت سوله و طی نمودن مراحل اداری و قانونی
  • آغاز عملیات ساختمانی سوله سازی با خاکبرداری
  • اجرای فونداسیون و مراحل آن
  • ساخت سوله فلزی و مراحل نصب
  • نصب و راه‌اندازی تاسیسات در سوله

 

هزینه ساخت سوله مرغداری 

 

یکی از مهم‌ترین دغدغه های سرمایه گذاران در ساخت سوله مرغداری هزینه ساخت آن است. نمی توان به صورت دقیق قیمت ساخت سوله مرغداری را تخمین زد چرا که تعیین قیمت ساخت سوله مرغداری یا هر نوع سوله دیگری با توجه به قیمت آهن آلات، متریال، قیمت اجرت ساخت، اتصالات، حمل و نقل تجهیزات، نصب و راه‌اندازی تاسیسات تعیین می شود.

 

جمع بندی 

 

ساخت سوله مرغداری با توجه به‌ شرایط آب و هوایی منطقه می تواند متفاوت باشد علاوه بر این بودجه ای که برای ساخت سوله در نظر می گیرید در کیفیت آن تاثیر زیادی دارد.

شما می توانید با سپردن این کار به یک مجموعه مهندسی کارآزموده و خلاق، سوله ای ایمن، مقرون به صرفه و زیبا تحویل بگیرید که با کاربری مورد نظرتان هماهنگی داشته و نیازهای راه اندازی کسب و کار شما را به بهترین شکل فراهم کند.

در این مقاله شما را با روش ساخت سوله مرغداری،انواع سوله های مرغداری، نکات مهم ساخت سوله مرغداری و مراحل ساخت سوله مرغداری آشنا کردیم امید است که با مطالعه این مطلب اطلاعات جامع و کاملی در این زمینه کسب کرده باشید.

امکان ارسال نظر وجود ندارد!