مشاوره ساخت سوله تیرورقی

یکی از پرکاربردترین انواع سوله، سوله صنعتی تیرورقی است. دلیل استفاده زیاد از این سوله ها، زمان سریع ساخت، انعطاف پذیری و استحکام بسیار بالای آنها است.  در این نوشتار تصمیم داریم تا شما را با سوله تیر ورقی صنعتی به طور کامل و جامع آشنا کنیم در ادامه با ما همراه شوید.

مشاوره ساخت سوله تیرورقی

مشاوره ساخت سوله تیرورقی

سوله تیرورقی 

سازه ها از ساخت گلخانه گرفته تا انبار و حتی جایگاه های هواپیماها کاربرد دارند به همین دلیل این تنوع کاربری در آنها سبب شده که در بسیاری از پروژه های صنعتی از آنها استفاده شود. سوله ها دارای انواع گوناگونی از جمله سوله سبک ، سوله خرپایی، سوله دست دوم که بیشتر به شکل تیرورقی موجود می باشند و سوله UBM هستند.

سازه تیرورقی یا سوله تیرورقی یکی از انواع سوله ها است که به علت دارا بودن فولاد در ساخت آن، از استحکام بسیار زیادی برخوردار است. این سوله از اتصال ورق های فولادی تولید می شود.

اجزای تشکیل دهنده سوله صنعتی تیرورقی 

سوله صنعتی تیرورقی از اجزای گوناگونی تشکیل شده است که هرکدام از این اجزا در طراحی و اجرای سوله، به دقت بسیار زیادی نیاز دارند تا سازه مقاومت بسیار زیادی در برابر عوامل محیطی داشته باشد. در این بخش از مقاله اجزای تشکیل دهنده سوله صنعنی تیرورقی را بررسی می کنیم.

ستون

یکی از مهم‌ترین اجزای تشکیل دهنده سوله صنعتی تیرورقی،  ستون است که پس از طراحی و اجرای فونداسیون، آن را بر روی صفحه ستون ها سوار می کنند و سپس با استفاده از پیچ و مهره آن را محکم می کنند. شاقول بندی و تراز کردن ستون باید به دقت انجام شود تا بتوان از استحکام سازه نهایی اطمینان حاصل کرد.

رفتر

قسمت هایی از سوله که به شکل عدد هشت در سقف سوله استفاده می شوند رفتر نام دارند که برای انتقال بار از سقف به ستون تعبیه می شوند و از دو قطعه جداگانه تیرورق ساخته می شوند. این دو قطعه در پی کار مونتاژ شده و سپس با استفاده از جرثقيل بالا کشیده می شوند. تعداد رفترها براساس اقتضای سازه محاسبه می شود.

استرات

یکی از اصلی ترین قسمت های سوله صنعتی تیرورقی استرات ها هستند که رابطی برای اتصال قاب های سوله به یکدیگر می باشند. نام دیگر استرات، کلاف افقی است علت این نامگذاری آن قرار گرفتن استرات به صورت افقی در سرتاسر سوله است.

هدف از نصب استرات ها، استحکام ستون، مقاومت در برابر فشار طولی سوله و تقویت پایداری است. به بیان ساده تر می توان گفت که استرات ها به ستون سازه کمک می کنند تا بتواند وزن کلی سازه را تحمل کنند. در حقیقت این استرات ها هستند که مانع تغییر شکل ستون ها و خمیدگی آنها می شوند و پایداری و استحکام سازه را حفظ می کنند.

لاپه 

پرلین یا لاپه ، پروفیل هایی فلزی می باشند که استحکام سقف سوله را تامین می کنند. لاپه همچنین از ستون های سازه در مقابل وزن سقف سوله صنعتی تیرورقی محافظت می کند. لاپه ها معمولا از جنس پروفیل زرد ساخته می شوند.

مهاربند

مهاربندها برای حمایت از اسکلت سازه ها استفاده می شوند که شامل سینه بند، وال پست، بادبند، سگراد و … هستند. عدم وجود این اجزای حیاتی و کلیدی، ساختار سازه را متزلزل می کند و در نتیجه سازه از نظر ایمنی قابل اطمینان نخواهد بود.

خرید و فروش سوله سبک

خرید و فروش سوله سبک

مزایای سوله صنعتی تیرورقی 

از آنجایی که سوله صنعتی تیرورقی دارای استحکام بالایی است مزیت های زیادی را برای استفاده کنندگان دارد. در این قسمت مهم‌ترین مزایای سوله صنعتی تیرورقی را مرور می کنیم.

سهولت در جابجایی 

یکی از مهم‌ترین مزایای سوله صنعتی تیرورقی سهولت در جابجایی آن است چرا که این سازه توسط پیچ و مهره به هم متصل می شود بنابراین در صورت لزوم می توان آن را جدا کرد و به مکان دیگری منتقل نمود.

امکان استفاده از جرثقيل 

از آنجایی که ارتفاع ستون و سقف این نوع سوله ها زیاد است و فضای بسیار مناسبی دارند برای جابجایی بار در این سوله ها می توان از جرثقيل های دروازه ای یا سقفی استفاده کرد.

امکان افزودن طبقه

در متن فوق ذکر کردیم که به دلیل وجود فولاد در ساخت سوله صنعتی تیرورقی از استحکام بسیار زیادی برخوردار هستند بنابراین می توان طبقات بیشتری به این سازه اضافه کرد.

از دیگر مزایای سوله صنعتی تیرورقی می توان موارد زیر را نیز نام برد.

  • تکنولوژی مدرن و بروز در ساخت سوله
  • پیاده سازی و نصب سریع سازه به دلیل اتصالات پیچ و مهره ای
  • تضمین عمر سوله به دلیل استحکام بالا تا چند دهه
  • انعطاف پذیری در طراحی و ساخت
  • قابلیت ساخت سازه با دهانه وسیع

معایب سوله صنعتی تیرورقی 

سوله های صنعتی تیرورقی مانند هر محصول دیگری معایب مختص به خود را دارند که بهتر است قبل از استفاده از آنها این معایب را در نظر بگیرید تا ببینید آیا این معایب می توانند در پروژه شما اختلالی ایجاد کنند یا نه؟

وزن بالا

وزن بالای این نوع سوله ها یکی از بزرگترین معایب آن به شمار می رود. فولاد فلزی بسیار سنگین وزن است و همین موضوع باعث می شود که این سازه ها وزن زیادی داشته باشند.

هزینه بالا 

فولاد متریالی بسیار مناسب و محکم برای ساخت سوله ها است بنابراين همین ویژگی مثبت باعث می شود که نسبت به دیگر متریال ها هزینه بیشتری داشته باشد. سوله های صنعتی تیرورقی به علت اینکه از فولاد ساخته می شوند قیمت بسیار بیشتری نیز دارند.

کاربرد سوله های تیرورقی 

سوله های صنعتی تیرورقی در دنیای صنعت و تجارت  کاربردهای زیادی دارند که در این بخش از مقاله به چند مورد از مهم‌ترین آنها اشاره می کنیم.

  • آشیانه هواپیماها
  • سالن های چندمنظوره
  • مرغداری ها
  • دامداری ها
  • انبارها
  • ورزشگاه ها
  • کارخانه های بزرگ و کوچک
  • تکنولوژی نانو
  • اماکن اضطراری مانند بیمارستان‌های صحرایی

سیرتا پیاز مراحل ساخت سوله صنعتی تیرورقی

سوله های صنعتی تیرورقی از جوشکاری و اتصال ورق های فولادی در اشکال و اندازه مورد نظر طراحی و اجرا می شوند. در این بخش از مقاله سیر تا پیاز مراحل ساخت سوله صنعتی تیرورقی را توضیح می دهیم.

مراحل قبل از ساخت

طراحی سوله از اولین مراحل قبل از ساخت سوله به شمار می رود که با توجه به کاربری سوله، مکان ساخت سوله، استانداردهای تعیین شده آیین نامه نظام مهندسی فونداسیون و نقشه سازه همراه با دفترچه محاسبات به کارفرما تحویل داده می شود.

طراحی سوله صنعتی تیرورقی باید حتما توسط تیم مهندسی انجام شود تا کارفرما بابت استحکام سازه و هزینه های آن خاطر جمع باشد. پس از طراحی سازه نوبت به فونداسیون آن می‌ رسد که باید توسط تیم متخصص کارخانه انجام شود زیرا فونداسیون نقش بسیار مهمی در ساخت این نوع سازه ها دارد. فونداسیون باید با استفاده از بتن باکیفیت و به صورت دقیق انجام شود و سپس توسط واحد مهندسی با دقت بررسی شوند.

مراحل ساخت

در مرحله ساخت، ورق های فولادی و تجهیزات جانبی باید با توجه به ضخامت و ابعاد مورد نیاز تهیه شوند و سپس توسط تیم مجرب و متخصص سوله، مونتاژ کردن قطعات را شروع کنند. تمام قطعات سوله در تمام مراحل ساخت از جمله جوش های ابتدایی، جوش CO2 و حتی رنگ آمیزی آن توسط واحد کنترل کیفیت، بررسی و کنترل شوند.

مراحل اجرا و نصب

در این مرحله سایر اجزای سوله مانند فریم ها، ستون ها، استرات ها، بادبندها، میل مهار و وال پست به طور استاندارد، اصولی و ایمن بر روی تریلی بارگذاری می شوند تا وزن نهایی آنها با استفاده از باسکول مشخص شود و سپس تریلی بار را به مکان پروژه منتقل می کند.

بعد از رسیدن تریلی به مقصد، تیم نصاب کارخانه سوله سازی در آنجا آماده می شوند و نصب اسکلت سوله را آغاز می کنند. بعد از نصب اسکلت سازه و بررسی و بازبینی نهایی و در صورت تایید، نوبت به دیوار سوله، پوشش سقف، کف سوله و در نهایت درب سوله می رسد.

جمع بندی 

سوله های صنعتی تیرورقی به دلیل استحکام بالایی که دارند گزینه بسیار مناسبی برای ساخت سازه ها به منظور کاربردهای مختلف، محسوب می شوند. امکان طراحی و اجرای این سوله به صورت سریع انجام می‌گیرد. علاوه بر این استحکام زیادی هم دارند بنابراين تولید کنندگان، صنعت گران و کارفرمایان و صاحبان مشاغل می توانند سالیان متمادی از آنها استفاده کنند.

امکان ارسال نظر وجود ندارد!